Workshop over omgaan met eenzaamheid op 27 juni

Donderdagavond 27 juni vindt er van 19.00 uur tot 22.00 uur in Markt 17 een workshop voor vrijwilligers plaats over omgaan met eenzaamheid. Veel vrijwilligers die in een inloophuis actief zijn vinden het moeilijk om zich een voorstelling te maken van wat eenzaamheid precies is. De workshop die wordt verzorgd door geestelijk verzorger Liesbeth ter Elst en wandelcoach Jettie van den Houdt helpt je daarbij zodat je als vrijwilliger het contact met mensen die zich eenzaam voelen kunt verbeteren en verdiepen.

Bloem-eenzaamheidTijdens deze workshop leer je nog beter beseffen waar mensen die zich eenzaam voelen behoefte aan hebben en ervaar je zelf wat eenzaamheid met een mens kan doen. Ook de mogelijk positieve kant van het alleen zijn komt aan de orde. Je leert wat het betekent te luisteren naar de ander zonder te oordelen en mee te gaan in het verhaal van de ander zonder je eigen invulling te geven.

Niet alleen gastvrouwen en gastheren, maar zeker ook kook- en afwasvrijwilligers worden van harte uitgenodigd om mee te doen. De workshop-leidsters en ook coördinator Jaap de Graaff weet graag hoeveel mensen er mee willen doen aan de workshop. Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk 20 juni aanmelden bij Jaap de Graaff via info@inloopcentrumwageningen.nl of 06-18587206.