Nieuws

Poppentheater op Koningsdag

PopsopWoensdag 27 april is het Koningsdag. Markt 17 is die middag gesloten, maar zal in de ochtend wel geopend zijn. Als onderdeel van het programma van de Oranjestichting is er om 10.00 uur en 11.30 uur een voorstelling van van Theater Popsop.

Het belooft spannend te worden want het is bijna Koningsdag en de prinses is ernstig ziek. De dokter kan haar niet beter maken. Om haar te redden, moet Jan Klaassen op zoek naar het medicijn. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Hij zal hiervoor een wereldreis gaan maken langs verschillende landen. Zal hij op tijd terug zijn?

Voor alle ouders, opa’s, oma’s en kinderen staat koffie, thee en limonade klaar met heerlijke koningskoekjes.

Inloopochtend voor mantelzorgers op 6 april

Iedereen die zin heeft om even een praatje te maken, is welkom op Markt 17 in Wageningen. In samenwerking met Mantelzorg Wageningen van Solidez wordt er hier iedere eerste woensdag van de maand een inloopochtend voor mantelzorgers gehouden.. De eerstvolgende vindt plaats op woensdag 6 april. Mantelzorgers die bijvoorbeeld even rustig boodschappen willen doen of een bezoekje aan de kapper willen brengen, mogen gebruik maken van de koffie-ochtend om hun partner in vertrouwde handen achter te laten tussen 10.30 uur en 12.30 uur. Koffie en thee kosten 70 cent. Meer informatie is te verkrijgen via: 0317-468818 of mantelzorgwageningen@solidez.nl.

 

Binnentuin opgeknapt tijdens vrijwilligersdag NLdoet

Het Oranje Fonds organiseerde op 11 en 12 maart weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met de actie zet het Oranjefonds brengt vrijwillige inzet van mensen onder de aandacht en wordt iedereen uitgedaagd om een aantal uren de handen uit de mouwen te steken. Markt 17 deed ook mee en vroeg mensen om op zaterdag 12 maart te helpen bij het lenteklaar maken van de binnentuin achter het inloopcentrum.

Om 9.30 uur zat er een team van 12 mensen aan de koffie in Markt 17, 7 mannen van de Wageningse Lion’s club, een vrijwilliger van Markt 17, een regelmatige bezoeker en nog 3 andere mensen die zich hadden aangemeld. Ze vormden een geïnspireerd team dat fanatiek aan de slag is geweest. Onder goede weersomstandigheden is de binnentuin behoorlijk opgeruimd en opgefleurd. De ochtend werd gezellig afgesloten met een gezamenlijk lunch. De lunchpakketten waren verzorgd door restaurant Robuust, de buren van Markt 17. Voor alle gebruikte materialen kon gebruik worden gemaakt van een donatie van het Oranjefonds.

 

Markt 17 onderwerp van een Goed Gesprek

Willemijn Lammers, tot voor kort voorzitter van de Stichting achter het inloopcentrum Markt 17, was woensdag 9 maart één van de drie gasten tijdens Goed Gesprek Onder de Linden aan de Haagsteeg. Dit is een maandelijks terugkerend initiatief van Café Onder de Linden. Greet Eijkelenboom voerde het gesprek met Willemijn. Het ging onder meer over de totstandkoming van Markt 17, het idee van het creëren van een laagdrempelige ontmoetingsplek in Wageningen, de diversiteit in bezoekers en vrijwilligers van het inloopcentrum en de praktijk van alledag. Het was een boeiend gesprek en natuurlijk ook een prachtige gelegenheid voor Willemijn om op een bijzondere plek de aandacht op Markt 17 te vestigen. De zaal zat helemaal vol, misschien omdat Alexander Pechtold, oud-burgemeester van Wageningen en tegenwoordig partijleider van D66 één van de andere gespreksgasten was.

 

Stichting Specsavers steunt Markt 17

specsaversteuntPer verkocht montuur of hoortoestel doneert elke Specsavers-winkel automatisch een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. Zo wordt in een jaar tijd een mooi bedrag bijeen gespaard voor de begunstigde goede doelen, zowel landelijk als op plaatselijk niveau. In 2016 is Markt 17 het doel voor de Wageningse vestiging van Specsavers. Aan het einde van het jaar wordt gekeken hoeveel geld de winkel bijeen heeft gebracht. Dit kan 50/50 worden verdeeld over het landelijke en het plaatselijke doel, maar het kan ook anders worden verdeeld. Dat bepalen de klanten. In de meeste Specsavers-winkels staan twee spaarpotten, voor het lokale doel en het landelijke doel, waar een klant per aankoop symbolisch een muntje in kan doen. Naar mate er meer muntjes in het spaarpotje van het plaatselijke doel belanden, zal Markt 17 een hogere bijdrage ontvangen. De donaties per doel variëren tot nu toe van een paar honderd tot een paar duizend euro.

goldenticket_1140x323

Het is duidelijk dat Markt 17 profiteert wanneer er dit jaar veel mensen een montuur of hoortoestel bij Specsavers kopen. Dat het bedrijf Markt 17 een warm hart toedraagt heeft de plaatselijke vestiging nu al duidelijk gemaakt, door voor bezoekers van het inloopcentrum een aantal Golden Tickets beschikbaar te stellen. Deze tickets geven recht op 50% korting op een complete bril, of 25% korting om aan iemand anders weg te geven. Meer informatie daarover is te verkrijgen bij coördinator Jaap de Graaff.