Wereldmaaltijd in Markt 17

WMPLACEMAT1Op 9 november wordt er bij wijze van uitzondering ook een keer op donderdagavond gegeten in Markt 17. De interkerkelijke werkgroep Kerk en Milieu houdt dan een wereldmaaltijd in het inloopcentrum. Het werkt wel wat anders dan gebruikelijk. In plaats dat er koks zijn en er betaald moet worden om te kunnen mee-eten, wordt er dit keer van iedereen die mee doet verwacht dat hij of zij zelf een gerecht meebrengt voor de maaltijd. Met alle meegebrachte producten wordt dan een buffet ingericht.

Het idee achter een wereldmaaltijd is dat er eigenlijk niemand in de wereld honger hoeft te lijden, wanneer we al het eten dat er beschikbaar is, maar wat eerlijker zouden verdelen. Dat betekent dat we bij wat we eten proberen te letten op de gevolgen voor het milieu en voor een eerlijke prijs voor boeren overal in de wereld. De gerechten die we meebrengen zijn bij voorkeur vegetarisch en bereid met producten uit de eigen streek en van het seizoen.

Je bent van harte welkom om mee te eten. De inloop is vanaf 17.30 uur. De maaltijd begint om 18.00 uur en wordt rond 20.00 uur afgesloten. We horen wel graag van tevoren dat je komt en wat je inbreng voor de maaltijd zal zijn. Aanmelden kan tot 7 november bij Wim te Winkel ( Tel: 06-13693138 / E-mail: wim.te.winkel@planet.nl ).