Vrijwilligers blijven welkom

_MG_8080 kopieHet kost coördinator Jaap de Graaff momenteel iets minder moeite om het vrijwilligersroosters voor gastvrouwen en -heren, kookvrijwilligers en afwassers in Markt 17 ingevuld te krijgen dan een half jaar geleden. Niettemin blijft hij doorlopend op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligersteam, om niet te frequent op dezelfde mensen een beroep te moeten doen. Er hebben zich recent een aantal nieuwe mensen gemeld voor diverse functies, maar daar staat tegenover dat er ook mensen tijdelijk niet beschikbaar zijn of hebben besloten als vrijwilliger te stoppen.

kerstdinerEr zijn in de kook- en afwasteams ook verschillende mensen actief die nog maar kort in Nederland zijn. Zo kan het zijn dat er in keuken soms ook Russisch, Afghaans, Iraans, Engels, Maleis of Syrisch klinkt. Het maakt de onderlinge communicatie soms wat complexer, maar levert geen onoverkomelijke problemen op. Bovendien staan er mede daardoor soms heel verrassende gerechten op het menu.

Kijk op de websitepagina naar de verschillende vrijwilligersfuncties die Markt 17 kent. Je kunt ook contact met Jaap de Graaf opnemen om er wat meer over te horen (j.s.degraaff@gmail.com / 06-18587206). Een keertje mee-eten is natuurlijk ook een goede manier om wat van de sfeer te proeven. Wanneer je als vrijwilliger aan de slag gaat in Markt 17 wordt je zorgvuldig begeleid. Bovendien vinden er met enige regelmaat trainingen of toerustingsbijeenkomsten plaats.