Terras is opgeknapt en anders ingericht

Dit jaar deed Markt 17 niet mee met de actie NL doet van het Oranjefonds. Maar de binnenplaats is wel flink opgeknapt en anders ingericht. Via de Jan van Berkum stichting van de Lions Club is daar een substantiële financiële bijdrage voor beschikbaar gesteld, zodat het nog wat grootser dan in voorgaande jaren kon worden aangepakt. De Jan van Berkum stichting is een opgericht fonds na het overlijden van Jan van Berkum uit zijn nalatenschap. Jan van Berkum was lid van de Lions Club.

Er is een plan gemaakt en vanaf maandag 7 maart is er een aantal dagen hard aan gewerkt. Met name voorzitter Ad Stolk heeft veel werk verzet, nu en dan ondersteund door zijn vrouw Lotty en enkele vrijwilligers. De bestrating is grondig schoongemaakt en opnieuw gelegd. Er zijn verschillende borders gemetseld die fleurig zijn aangeplant. Het resultaat mag er zijn. Voor het komend voorjaar en de zomer heeft Markt 17 er een aantal aantrekkelijke zitplekken in de buitenlucht bij.

Ook de kweek van diverse kruiden op de binnenplaats is inmiddels weer opgepakt, nu er weer op wat grotere schaal gekookt kan worden. De koks kweken er onder andere peterselie en bieslook om deze tuinkruiden in de komende tijd in de maaltijden te kunnen verwerken.