Solidez en Vluchtelingen Onder Dak te gast

Op dinsdag 17 december werd in Markt 17 een kerstlunch voor mantelzorgers gehouden. Het is een initiatief van Solidez. Drie dagen later op vrijdag 20 december hield Vluchtelingen Onder Dak de jaarlijks actie voor ongedocumenteerden in het inloopcentrum.

Mantelzorgerslunch2Solidez organiseert een aantal keren per jaar bijeenkomsten voor mantelzorgers, om hen in de gelegenheid te stellen lotgenoten te ontmoeten, nieuwe te contacten leggen en in een ontspannen sfeer ervaringen en emoties delen. Het is inmiddels een traditie om daarvoor kort voor de kerst een lunch in Markt 17 te organiseren. De lunch wordt bereid door vrijwilligers van het inloopcentrum.  Ook het afgelopen jaar was het weer gezellig druk.

VODkerst2019Vluchteling Onder Dak is een organisatie die opvang en begeleiding regelt voor mensen wiens eerste verzoek om asiel in eerste instantie is afgewezen. De stichting wil voorkomen dat mensen zonder status op straat leven. De organisatie, die kantoor houdt in de verdieping boven het inloopcentrum, hield ook dit jaar weer een kerstactie in Markt 17 met en voor alle cliënten. Burgemeester Van Rumund reikte persoonlijk kerstpakketten aan de aanwezigen uit en liet hen weten dat ze er in Wageningen niet alleen voor staan. De gezamenlijk lunch was weer voorbereid door vrijwilligers van Markt 17. Dit jaar was er ook een speciaal programmaatje georganiseerd voor de kinderen.