Schoonmaken en afwassen

Schoonmaak en afwas.

  • Keuken opruimen
  • Vuile vaat in vaatmachine, bestek kan in witte bestekbakken gewassen
  • Vervuilde kookpitten in de vaatmachine wassen
  • Aanrecht leegmaken, alles goed afsluiten en zo nodig stickeren en wegzetten
  • Temperatuur in de koelkast en vrieskast wekelijks checken en vastleggen in een schema (blauwe map op de bar)
  • Koelkast/vriezer/magnetron elke week schoonmaken en vastleggen in een schema (blauwe map op de bar)
  • Er zijn latex handschoenen beschikbaar
  • Per kookdag zijn er minimaal 3 schone werkschorten beschikbaar

–           Gebruik voor de keukenschoonmaak het schoonmaak schema met afvinklijstje elke kookdag

 

N.B. Avonddienst draag  zorg voor afhandeling restanten

  • Avonddienst deelt restanten uit in meeneemdozen, gooit overige restanten weg en zet indien noodzakelijk eventuele overige restanten met folie afgedekt en met datumsticker in koeling
  • avonddienst coördineert het afruimen tafel; de afwasvrijwilligers coördineren het afwassen vaat en het schoon achterlaten keuken
  • Afwasvrijwilligers: na iedere afwas ook de afzuigplaten in vaatmachine wassen; ook moeten de tegels bij het fornuis iedere dag worden schoongemaakt
  • Als laatste actie in de keuken de keukenvloer dweilen
  • Voor ieder vrijwilliger geldt: schrijf gemiste ingrediënten of werkmateriaal op de boodschappenlijst (niet in het logboek)
  • Avonddienst zet thee/ koffie