Schoonmaak en afwas.
- Keuken opruimen
- Vuile vaat in vaatmachine, bestek kan in witte bestekbakken gewassen
- Vervuilde kookpitten in de vaatmachine wassen
- Aanrecht leegmaken, alles goed afsluiten en zo nodig stickeren en wegzetten
- Temperatuur in de koelkast en vrieskast wekelijks checken en vastleggen in een schema (blauwe map op de bar)
- Koelkast/vriezer/magnetron elke week schoonmaken en vastleggen in een schema (blauwe map op de bar)
- Er zijn latex handschoenen beschikbaar
- Per kookdag zijn er minimaal 3 schone werkschorten beschikbaar
– Gebruik voor de keukenschoonmaak het schoonmaak schema met afvinklijstje elke kookdag
N.B. Avonddienst draag zorg voor afhandeling restanten
- Avonddienst deelt restanten uit in meeneemdozen, gooit overige restanten weg en zet indien noodzakelijk eventuele overige restanten met folie afgedekt en met datumsticker in koeling
- avonddienst coördineert het afruimen tafel; de afwasvrijwilligers coördineren het afwassen vaat en het schoon achterlaten keuken
- Afwasvrijwilligers: na iedere afwas ook de afzuigplaten in vaatmachine wassen; ook moeten de tegels bij het fornuis iedere dag worden schoongemaakt
- Als laatste actie in de keuken de keukenvloer dweilen
- Voor ieder vrijwilliger geldt: schrijf gemiste ingrediënten of werkmateriaal op de boodschappenlijst (niet in het logboek)
- Avonddienst zet thee/ koffie