Schilderijen van Malak Abusam

Momenteel hangen er schilderijen van Malak Abusam in het inloopcentrum. Doordat er deze weken geen open inloop mogelijk is in Markt 17 krijgen ze niet de aandacht die was beoogd. Een digitale presentatie geeft een indruk van haar werk.

Malak Abusam vertelt: “Ik ben een Afrikaanse vrouw, geboren in Egypte en opgegroeid in Soedan bij mijn Soedanese pleegouders. Ik heb gestudeerd  aan een universiteit in Egypte voor mijn master degree. In 1998 ben ik voor een studie in landbouwkunde naar Wageningen gekomen. Hier in Nederland heb ik ook online een studie gevolgd aan de universiteit van Miami in de Verenigde Staten.”

“Ik ben in 2009 begonnen met schilderen in Ons Huis, ik werkte aan verschillende onderwerpen soms aan 2 schilderijen tegelijk, zoals bloemen, dieren en het leven in Afrika. Ook mijn broer stuurt mij regelmatig via de mail ideeën op die ik dan voor hem schilder en aan hem opstuur.”

“Ik kom 2 keer in de week in Ons Huis en ook in Markt 17 waar ik een helpende hand bied bij het koken. In Markt 17 zag ik dat er exposities waren van schilderijen van verschillende mensen. Daar kwam ik in contact met  Plomp en kreeg ik een uitnodiging  om met mijn schilderijen over het leven in Afrika te komen exposeren. Dat is iets wat ik heel erg leuk vind. Ik werk vaak figuratief. Als de mogelijkheden er weer zijn wil ik er graag meer over vertellen.”