Ook heel jonge bezoekers in Markt 17

Markt 17 kent ook heel jonge bezoekers. Ze komen onder begeleiding van hun ouders naar het baby- en kindercafé op de woensdagochtend. De opzet is gedurende de afgelopen jaren een paar maal gewijzigd, maar inmiddels is een succesvol format gevonden. Sinds medio 2021 is het een samenwerking van verloskundepraktijk De Bakermat, Solidez, het Leger des Heils en het inloopcentrum Markt 17. Elke woensdag is er in Markt 17 van 10:00 uur tot 12:00 uur een bijeenkomst voor ouders met kinderen tot 4 jaar.

Jonge ouders kunnen elkaar in deze levensfase op ontspannen manier bij een kopje koffie of thee ontmoeten, ervaringen uitwisselen en elkaar wellicht ondersteunen. De aanwezige gastvrouwen hebben ervaring in de kinderopvang. Gespreksonderwerpen die aan de orde komen variëren van heel praktische dingen als ‘Waar koop je fijne kinderschoenen’ tot meer opvoedkundige zaken over slapen, eten, uitjes, opvang of de keuze van een basisschool. De ochtenden worden goed bezocht. Meestal zijn er 8 tot 10 ouders en een grote groep kinderen.

Vanuit de ouders en vanuit ‘Kind aan huis’ van Solidez kwam de behoefte om ook voor ouders met iets oudere kinderen een samenkomst te organiseren. Wanneer een kind naar de basisschool gaat word je als ouder veel minder geïnformeerd over de vele activiteiten die het kind meemaakt. En als je bijvoorbeeld zelf nooit op een Nederlandse basisschool hebt gezeten kan dit vragen oproepen. Ook opvoedkundige taken veranderen bij het ouder worden van het kind en het is fijn om hier over van gedachten te wisselen. Vanaf dinsdag 17 januari wordt er met bijeenkomsten voor deze nieuwe doelgroep gestart.Er zijn op dit moment 2 vrijwilligers: Beppie Donders , ook vrijwilliger bij Kind aan Huis en Rita Stronks, ook vrijwilliger bij babycafé op de woensdagochtend. Beiden hebben ook een achtergrond in de kinderopvang.