NLdoet op zaterdag 14 maart

De laatste jaren hebben we met het inloopcentrum telkens deelgenomen aan de jaarlijkse nationale vrijwilligersdag NLdoet van het Oranjefonds. Dat doen we in 2020 ook weer. Op zaterdag 14 maart gaan we aan de slag om de binnenplaats van Markt 17 opnieuw een flinke opknapbeurt te geven.

DSCN5277

Achter Markt 17 ligt een ruime binnenplaats waar bezoekers op mooie voorjaars- en zomerdagen prettig kunnen zitten. Een deel van de perkjes gebruiken we om op kleine schaal groenten en kruiden te telen die we voor de maaltijden van het inloopcentrum kunnen gebruiken. Om dat te bereiken moet er nog wel het één en ander gebeuren. Het onkruid moet worden weggehaald, de verharding schoon gespoten en de perkjes weer aangeplant.

Er zijn hier en daar ook wat reparaties nodig aan het aanwezige meubilair. We willen bovendien de tafels en banken schuren en opnieuw lakken. Wanneer we met voldoende mensen zijn, nemen we niet alleen het tuinmeubilair onder handen, maar ook de stamtafel, die binnen staat.

DSCN5281

We hopen zaterdag 14 maart met 10 tot 15 mensen aan de slag te gaan. We starten om 9.30 uur met koffie en thee en we sluiten af rond 13.00 uur met een gezamenlijke lunch. Wanneer je mee wilt doen kun je dat aangeven bij Jaap de Graaff ( 06-18587206 of j.s.degraaff@gmail.com). Je kunt jezelf ook al aanmelden via de website van NLdoet.