Kerstdiner op Tweede Kerstdag

Maandag 26 december, Tweede Kerstdag, wordt er in Markt 17 een uitgebreid kerstdiner opgediend. Na een gedwongen pauze van 3 jaar vanwege corona is het dit jaar weer mogelijk om tijdens kerst in een feestelijke setting bij elkaar te komen. De belangstelling is groot, maar met wat passen en meten gaat het vast lukken om ieder die zich heeft aangemeld om mee te eten een plekje te geven.

Ewald Houba, één van de koks, heeft een prachtig menu samengesteld. Bij tal van leveranciers heeft hij de afgelopen periode al goede deals kunnen sluiten voor verschillende maaltijdbestanddelen. Een team vrijwilligers staat hem bij om de verschillende gerechten te bereiden. Los daarvan zijn er nog veel meer mensen betrokken bij de voorbereiding. Er worden menukaarten gemaakt, onze eetruimte wordt feestelijk ingericht en de tafels worden mooi gedekt en natuurlijk moet ook de afwas worden gedaan. Tussen de verschillende gangen van het diner wordt muziek gemaakt en er zijn plannen voor een kwis. Voor al die zaken zijn vrijwilligers in touw.

Markt 17 is op zondag 25 december, Eerste Kerstdag, gesloten. Die dag is er ook een kerstdiner, maar dan in Ons Huis, opgezet vanuit het initiatief Kom Eet. Vrijdag 23 december is het inloopcentrum wel geopend. Die dag is er alleen niet de gebruikelijke maaltijd omdat het kookteam dan al druk is met voorbereidingen van het diner op Tweede Kerstdag.