Kerken te gast in Markt 17

Op zaterdag 23 juni was het inloopcentrum Markt 17 één van locaties die aangedaan konden worden door mensen die de eerste groene kerkenroute van Tear en Kerk in Actie fietsen. Vanaf station Ede-Wageningen was er een route uitgezet door Bennekom, Wageningen en Renkum. De deelnemers hadden de gelegenheid binnen te kijken bij Markt 17, maar ook bij de Arboretumkerk, de Gereformeerde Kerk in Renkum en de Katholieke Kerk in Bennekom. Bij elke locatie werd verteld wat er aan duurzaamheid gedaan wordt. Ook konden de deelnemers wat drinken met iets erbij.

groenekerkenroute2Els Upperman en Wilma van Brakel traden in Markt 17 op als gastvrouw. Het inloopcentrum is gevestigd in het Dienstgebouw van de Protestantse Gemeente. Een aantal jaren geleden is besloten om het dak uit te rusten met 24 zonnepanelen. Els en Wilma vertelden onder meer wat daar bij kwam kijken en welk rendement de panelen hebben. De Protestantse gemeente nam vorig jaar deel aan het klimaatstraatfeest en wist daarmee een geldprijs te winnen en dat biedt de mogelijkheid om het zolder van het Dienstgebouw extra te isoleren.zonnepanelen3

Op donderdag hield KerkNet Wageningen in Markt 17 een bijeenkomst als afsluiting van het seizoen. KerkNet is een informeel platform waar vertegenwoordigers van 11 christelijke geloofsgemeenschappen in Wageningen elkaar op de hoogte houden van zaken en bekijken waar onderling samengewerkt kan worden. Naast de directe vertegenwoordigers in KerkNet waren er ook verschillende mensen aanwezig die actief zijn binnen interkerkelijke diaconale activiteiten zoals het Sociaal Noodfonds  en het maaltijdenproject KomEet. Vanuit veel van deze initiatieven liggen er al wat lijntjes naar Markt 17, maar het was goed om de verschillende mensen in een informele setting in het inloopcentrum bijeen te hebben.