Coördinator Jantine Bastiani stelt zich voor

Jantine Bastiani – van Dijk is de coördinator in inloopcentrum Markt 17. Zij is vanaf medio april 2022 Jaap de Graaff opgevolgd. Jantine stelt zich graag nader voor.

Ik ben geboren en getogen in Linschoten, een dorpje in het groene hart van Nederland. Na de middelbare school heb ik Logopedie gestudeerd in Utrecht en ben ik op kamers gegaan in Amersfoort. Na de studie heb ik eerst in een Audiologisch Centrum en daarna in een verpleeghuis gewerkt als logopedist. Hoewel het een mooi beroep is, kon ik niet helemaal mijn ei erin kwijt. Ik had grote interesse in mensen en in theologie en ben daarom naast mijn werk in deeltijd Godsdienst Pastoraal Werk gaan studeren in Ede. Deze opleiding heb ik met veel plezier gedaan, waarbij ik de meeste affiniteit had met de missionaire-diaconale / maatschappelijke kant van de Theologie.

Vanuit mijn geloof en persoonlijke gedrevenheid wil ik werken aan een warme samenleving waarin liefde, betrokkenheid en aandacht is voor ieder mens. Na mijn studie kon ik dit ideaal handen en voeten geven in inloophuis De Brug in Rotterdam Delfshaven. Ik heb ervaren hoe waardevol het is om tijdens wekelijkse koffiemomenten de tijd te nemen en te luisteren. Naast mijn werk als coördinator daar kreeg ik een baan als geestelijk verzorger bij Motto. Hierbij begeleid en koppel ik vrijwilligers aan thuiswonende alleenstaande ouderen. Motto-vrijwilligers gaan met een bepaalde regelmaat bij ouderen thuis langs voor een goed gesprek en bieden een luisterend oor bij zingeving en levensvragen.

Ik vind het mooi om nu bij Inloopcentrum Markt 17 als coördinator en als geestelijk verzorger aanwezig en actief te kunnen zijn en samen met jullie om te zien naar mensen in kwetsbare situaties en mee te bouwen aan een plek in Wageningen waar iedereen welkom is en gezien wordt. Ik zie ernaar uit u te ontmoeten!