Richtlijnen kokers Markt 17
– Er is 1 coördinerend kok per keer; dit spreek je samen af als kookteam
– Bepaal in overleg met andere kokers het menu. Kijk even in het menu schriftje
– Het aantal eters + eventuele diëten vind je op de inschrijflijst
– Stel boodschappenlijst op (budget is maximaal €3,- per eter maal het aantal eters)
– Levert bonnetjes/ declaraties in bij gastvrouw/gastheer
– Schrijf menu op white board op bar & in het menu schriftje
Voorbereiding en koken van de maaltijd:
– Werk volgens hygiëne richtlijnen (zie ook schema in keuken)
- Handen wassen voor start
- Steeds na aanraken vlees/ bacterierijke zaken – handen desinfecteren
- Denk aan Hygiëne route: schoon is: links en rechts van het fornuis. Vuil is: links van de afwasmachine.
- snijden van groente en bereiden eten doe je in schone hoek of op de schoongemaakte tafel in de zaal
- Snijplanken volgens kleurvoorschrift gebruiken
- Rood = vlees/ Wit = vis/ Groen = groente/ Bruin – brood
- Werkplek en materiaal na het bereiden van rauwe en verse ingrediënten schoonmaken. Bereid rauwe en verse ingrediënten apart van overige ingrediënten
- Afval scheiden: plastic in plasticbak , Groenten/ Fruit/ Tuinafval in GFT bak, vleesresten (in plastic ingepakt) en overige afval in restafvalbak
- Ontdooien van vis of vlees: niet in de spoelbakken! Doe dit in schone plastic witte bakken
- Gesneden groenten en klaargemaakte gerechten of desserts afdekken met folie na het wassen en snijden/ klaarmakenPannen met olie of frituurvet maximaal 5 x gebruiken. Doe per keer een etiket met datum erop na afkoelen
- Appél aan de koks: houd keuken (en fornuis!) zo opgeruimd en schoon mogelijk tijdens het koken
- Wanneer nodig en handig: kort toelichten menu aan gasten/ bezoekers
N.B.
Branddeken hangt onder het pannenrek.
Brandblusapparaat vind je om de hoek in de gang, Er staat er ook één halverwege de zaal bij het raam.
EHBO kistje ligt achter de bar bij de telefoon.
De Hygiëne code van Markt 17 staat op de bar. Van harte aanbevolen om eens te lezen!