Hanke Cannegieter exposeert met etsen

Momenteel hangen er etsen van Hanke Cannegieter in Markt 17. Zij is een Wageningse autodidact die haar werk regelmatig exposeert. “Door het maken van etsen heb ik mezelf geleerd in spiegelbeeld te denken”, vertelt ze. “Je ziet pas of een ets geworden is zoals je die hebt bedoeld te maken, nadat je een afdruk hebt gemaakt.

8532-elb-98170070“Een ets maken betekent zagen, schuren, in het zuur leggen, met inkt behandelen, afslaan en afdrukken. Het resultaat verrast je telkens weer. Het is een combinatie van heel geconcentreerd een idee uitwerken, de plaat poetsen en vieze handen maken. Op dit moment vind ik het heel intrigerend om de de drie dimensionale vormen van serviesgoed, twee dimensionaal in een ets weer te geven. Daarbij heb ik in verschillende etsen ook karakteristieke Wageningse gebouwen weergegeven.”

De etsen van Hanke Cannegieter zijn het bekijken meer dan waard. Je kunt dat doen op de tijden dat Markt 17 geopend is. Op dinsdag, woensdag en vrijdag van 15.00 uur tot 21.00 uur en op zondagmiddag van 15.00 uur tot 18.00 uur.