Gezellige drukte rond de Kerst in Markt 17

577918_388504371172551_1368723699_nOp dinsdag 25 december, Eerste Kerstdag, is inloopcentrum Markt 17 als gebruikelijk open. De bezoekers krijgen die dag een bijzonder kerstdiner aangeboden. Een team kookvrijwilligers is al gestart met de voorbereidingen en stelt een mooi menu samen. De gastheren en gastvrouwen rekenen op een vol huis en ook het team afwassers is op een behoorlijke klus ingesteld.

Een dag later, Tweede Kerstdag, is Markt 17 niet open. Rond de openingstijden rond de kerst is overeenstemming geweest met andere maaltijdinitiatieven in Wageningen. KomEet organiseert op woensdag 26 december een kerstmaaltijd in Ons Huis aan de Harnjesweg.

DSCN4289Ook in de week voorafgaand aan de kerst zijn er tal van bijzondere groepen te gast in Markt 17.  Op dinsdag 18 december is er een kerstlunch voor mantelzorgers, met aansluitend bloemschikken. In de avond komt groep leden van de christelijke studentenvereniging Navigators naar Markt 17. Ze komen helpen bij het uitserveren van de maaltijd en de afwas. Vervolgens willen ze in de avond voor wat extra vertier zorgen via spelletjes en muziek.

Op vrijdagmiddag 21 december komt burgemeester Van Rumund naar Markt 17 om kerstpakketten uit te reiken aan cliënten van Vluchtelingen Onder Dak. Bij de maaltijd op de vrijdagavond schuift een flinke groep medewerkers van Emmaus Wageningen aan. Zondag 23 december vindt aan het einde van de middag op de Markt de publieksactie ‘Zin in het licht’ plaats. De organisatoren hebben het plan opgevat om aansluitend met deelnemers in Markt 17 warme chocolademelk te komen drinken.