Geen open inloop tot 9 februari

De ernstige coronasituatie en de verlenging van de aangescherpte maatregelen door de overheid hebben tot gevolg dat ook Markt 17 in ieder geval tot 9 februari voor de open inloop gesloten is. Om de presentie in Wageningen vanuit het inloopcentrum gaande houden is coördinator Jaap de Graaff op dinsdag, woensdag en vrijdag wel aanwezig tussen 15:00 uur en 18:00 uur.

Ieder die graag eens wil praten, behoefte heeft aan een gesprek wordt uitgenodigd Jaap te bellen via 06-18587206 of 0317-356021. Wanneer er geen sprake is van ziekteverschijnselen kan er dan een afspraak gemaakt worden voor die middag, of op een andere middag.

De regels in Markt 17 blijven bij een bezoek aan Jaap de Graaff hetzelfde. Bij binnenkomst en wanneer je door de ruimte loopt wordt je geacht een mondkapje te dragen. Op het moment dat je zit en op 1,5 meter afstand van anderen bent kan je het mondkapje wel afdoen.

Markt 17 heeft naast de al langer bestaande facebookpagina ook een facebook community geopend waar ieder die zich met het inloopcentrum verbonden voelt lid van kan worden. Gebruik daarvoor deze link. Het kan een platform zijn om elkaar toch in ieder geval online te blijven ‘ontmoeten’.

COVID-19 heeft gedurende 2020 regelmatig invloed gehad op de openingstijden en activiteiten in Markt 17. Vanaf medio maart is Markt 17 enkele maanden volledig gesloten geweest. Eind juni kon het het inloopcentrum weer open en tussen half augustus en medio oktober konden er op woensdag ook maaltijden worden aangeboden, zij het op de helft van de gebruikelijke bezetting. Half oktober moest het koken weer worden gestopt.

Tussen 5 en 18 november was Markt 17 volledig gesloten, daarna was het inloopcentrum in de periode tot aan zondag 13 december weer toegankelijk voor open inloop. Na de door de regering afgekondigde maatregelen van maandag 14 december lukt dat de komende weken niet. Op de website wordt telkens aangegeven wanneer en hoe Markt 17 toegankelijk is. Net als ieder hopen we dat het lukt om het virus in 2020 beheersbaar en onder controle te krijgen, zodat ook in het inloopcentrum de activiteiten opgepakt kunnen worden zoals we dat graag met elkaar wensen.