Buren van Vineyard op bezoek

Markt 17 wordt door diverse Wageningse kerkgemeenschappen ondersteund. Eén daarvan is de Vineyardgemeente. Deze gemeente heeft de vieringen op zondagmiddag in de Bevrijdingskerk aan de Ritzema Bosweg. Voor alle andere activiteiten wordt gebruik gemaakt van de Immanuëlkapel op de Markt. De gemeente behoort daarmee feitelijk tot de buren van Markt 17.

Op zondagmiddag 29 september, een dag na Burendag, waren Rikje, Joanne en Lukas van de Vineyardgemeente op bezoek in Markt 17. Dat gebeurde in het kader van hun dagthema ‘The church has left the building’. Het idee is dat gemeenteleden in groepen het kerkgebouw verlaten en contact zoeken met mensen buiten de kerkmuren om mogelijk samen activiteiten te ondernemen.

In Markt 17 troffen zij onder andere Ewald die als kok actief is in het inloopcentrum. Hij had voor een spotprijs maar liefst 25 kilo aan augurken  weten te bemachtigen en hoopte die samen met enkele bezoekers klaar te kunnen maken om ze te fermenteren, zodat hij ze later in diverse maaltijden kan verwerken. Door de hulp van Rikje, Joanne, Lucas, Mark en Sandra werd die klus geklaard, terwijl tussendoor over van alles gesproken werd.

Zoals gebruikelijk op zondagmiddag werd er ook veel gezongen en muziek gemaakt in Markt 17. Lukas had ook zijn gitaar meegebracht en speelde mee met de overige muzikanten. Joanne en Rikje zongen samen met de andere aanwezigen.

“We vonden het leuk om Markt 17 te bezoeken”, schreef Rikje bij het sturen van de foto’s die Joanne had gemaakt. “We zijn benieuwd hoe de augurken smaken. Wanneer er een gerecht met augurken op het menu staat, komen we graag proeven.”