Bijzondere vrijwilligers

Markt 17 draait op basis van de inzet van een grote groep vrijwilligers. Behoorlijk zichtbaar zijn de koks en kookvrijwilligers, gastvrouwen en -heren en de mensen die de afwas doen na de maaltijden. Teams waarvoor coördinator Jantine Bastiani overigens doorlopend versterking zoekt. Er zijn daarnaast echter ook mensen wat meer achter de schermen actief, buiten de gebruikelijke openingstijden van Markt 17.

Erica en Demy nemen wekelijks de vuile handdoeken, theedoeken en vaatdoeken mee en verzorgen de was. Ook doen ze de inkopen van alle zaken die buiten de maaltijden om worden gebruikt in het inloopcentrum, zoals de koffie, thee en frisdranken, maar ook zeep, afwasmiddelen en toiletpapier. Stephan zorgt dat de computers blijven draaien en de besturingssystemen bij de tijd zijn. Josien legt contacten met kunstenaars en helpt hen bij het inrichten van exposities in Markt 17.

Eén keer per maand wordt er door een aantal vrijwilligers extra schoongemaakt in Markt 17. Het is een gezellig team en het zou fijn zijn als dat team nog wat groter wordt, zodat er gerouleerd kan worden. Er wordt schoongemaakt op maandagen en donderdagen. Lijkt het je leuk om hierbij mee te doen, dan kun je dat ook bij Jantine Bastiani melden (info@inloopcentrumwageningen.nl of 06-18587206).