Bijzondere momenten rond de Kerst

DSCN4289December is de maand van de feestdagen. De tijd waarin je samen komt met vrienden en familie. Wanneer je intensief voor een ander zorgt kan dat een bepaalde impact op deze dagen hebben. Mantelzorg Wageningen organiseerde daarom op dinsdag 19 december een kerstlunch voor mantelzorgers in het inloopcentrum Markt 17 om een moment van ontspanning te creëren in deze drukke dagen. Vrijwilligers Mieke en Marlouke van Markt 17 verzorgden de catering. Het was gezellig druk.

VOD met kerstOp vrijdag ochtend 22 december was Vluchtelingen onder Dak (VOD) te gast. Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie geworden. Ieder jaar wordt rond de kerstdagen een bijeenkomst georganiseerd waar alle cliënten onder de hoede van VOD een kerstpakket uitgereikt krijgen. Al jarenlang biedt VOD begeleiding aan asielzoekers die geen verblijfsvergunning hebben gekregen. Allen met een complex verhaal, waardoor ze niet terug kunnen of willen. Burgemeester Van Rumund en wethouder De Brito waren aanwezig langs om hun betrokkenheid te tonen en uit te spreken. Zij deelden aan alle aanwezigen een kerstpakket uit. Door bijdrages van enkele Wageningse kerken en de Albert Heijn waren er mooie pakketten beschikbaar en was er voor iedere cliënt een financieel extraatje.

577918_388504371172551_1368723699_n

Op Tweede Kerstdag 26 december werd in Markt 17 het jaarlijks Kerstdiner gehouden. Het kookteam bestaand uit Ewald, Jos, Naomi, Mieke, Farida en Diana had een feestelijk menu voorbereid. Markt 17 zat volledig vol en de prestaties van de kookploeg werden door de gasten hoog gewaardeerd. Het bestuur had besloten de kerstmaaltijd dit jaar voor iedereen gratis aan te bieden. De kosten werden gefinancierd uit het Maaltijdfonds dat begin 2017 is ingesteld.