Terras wordt opgeknapt en anders ingericht

Dit jaar deed Markt 17 niet mee met de actie NL doet van het Oranjefonds. Maar de binnenplaats is wel flink opgeknapt en anders ingericht. Via de Jan van Berkum stichting van de Lions Club is daar een substantiële financiële bijdrage voor beschikbaar gesteld, zodat het nog wat grootser dan in voorgaande jaren kon worden aangepakt. De Jan van Berkum stichting is een opgericht fonds na het overlijden van Jan van Berkum uit zijn nalatenschap. Jan van Berkum was lid van de Lions Club.

Er is een plan gemaakt en vanaf maandag 7 maart is voorzitter Ad Stolk met hulp van enkele mensen gestart met de werkzaamheden. Onderstaande diashow geeft een impressie:

Geplaatst in Alles | Een reactie plaatsen

Paul van Kempen exposeert met digitale kunst

Momenteel is er in het inloopcentrum Markt 17 werk te zien van Paul van Kempen, een kunstenaar met een geheel eigen stijl. Hij maakt digitale kunst, door op een niet voor de hand liggende manier creatief aan de slag te gaan met computer en de muis. Zijn afbeeldingen bevatten elementen van grafische vormgeving. “Ik spit bij mijn werk in diverse populaire culturen, waarbij de nadruk ligt op jaren ’70. ’80 en ’90”, vertelt Paul.

Het werk van Paul van Kempen is tot medio mei te bekijken op de dagen dat Markt 17 geopend is. Dat is op dinsdag, woensdag en vrijdag van 15.00 uur tot 21.00 uur en op zondagmiddag van 15.00 uur tot 18.00 uur. De werken van de expositie zijn ook te koop.

Geplaatst in Alles | Een reactie plaatsen

Vrijwilligers gevraagd

VrijwilligersVan het team van vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer actief waren voor de coronaperiode is niet iedereen voor Markt 17 beschikbaar gebleven. Sommigen hebben een andere invulling voor hun beschikbare vrije tijd gekozen. Ook zijn er vrijwilligers die vanwege corona liever nog extra voorzichtigheid in acht nemen voor zichzelf of met het oog op huisgenoten. Coördinator Jantine Bastiani is daarom weer op zoek naar uitbreiding van het beschikbare vrijwilligersteam.”

“We hebben gastvrouwen en gastheren nodig en ook kunnen er wel wat kookvrijwilligers bij. Vanwege de actuele corona maatregelen is directe inzet van kookvrijwilligers momenteel niet mogelijk. Elders op de website staat kort samengevat wat de vrijwilligersfunctie inhoudt”, zegt coördinator Jantine Bastiani. “Maar je mag natuurlijk ook contact met me opnemen om er meer over te horen of daarvoor een keer naar Markt 17 komen. Ik ben te bereiken via (info@inloopcentrumwageningen.nl of 06-18587206).”

Geplaatst in Alles | Een reactie plaatsen