Markt 17 is goed doel voor Colors en Robuust

robuustMarkt 17 heeft ontzettend aardige buren in de mensen van restaurant Colors en iets verderop van restaurant Robuust. De twee restaurants hebben dezelfde eigenaar. Robuust en Colors houden viermaal per jaar een goede doelenactie. Alle opbrengsten uit de verkoop van kraanwater gaan dan naar een goed doel.

colorsDe beide restaurants vragen normaal niets voor het serveren van kraanwater, maar wél als er een goed doel centraal staat. Dan komt er 1 euro voor het kraanwater op de rekening te staan. Deze euro gaat rechtstreeks naar het goede doel. Voor de maanden januari, februari, maart en april is Markt 17 als goed doel uitgekozen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We hopen natuurlijk dat de beide restaurants deze maanden veel gasten mogen verwelkomen, die naast dat ze goed eten ook veel kraanwater gebruiken.

Geplaatst in Alles | Tags: , , , , ,

Aan de slag in Markt 17 tijdens NLdoet op 10 maart

Markt 17 in Wageningen beschikt over een ruime binnenplaats waar bezoekers zomers aangenaam zouden kunnen zitten. Om dat te bereiken moet er nog wel het een en ander gebeuren. Op zaterdag 10 maart willen we er mee aan de slag. Het is een actie in het kader van NLdoet. Het onkruid moet worden weggehaald, de verharding schoon gespoten, de perkjes weer aangeplant en mogelijk moeten er hier en daar wat reparaties gedaan worden aan het aanwezige meubilair.

DSCN5281We zoeken 12 vrijwilligers om de klus te klaren. Om 9.30 uur starten we met een kop koffie en we sluiten rond 13.00 uur af met een gezamenlijke lunch. In de periode daartussen gaan we fanatiek aan de slag. Je kunt je officieel aanmelden via de website van NLdoet.

Meer informatie is ook te verkrijgen via Jaap de Graaff (j.s.degraaff@gmail.com / 06-18587206)

Geplaatst in Alles | Tags: , , , ,

Bezinningsbijeenkomst ‘Kwetsbaar bestaan’ in Markt 17

Omslag-Kwetsbaar-bestaan-klHet bestuur van de stichting Wageningen Diaconaal Centrum Markt 17 organiseert op donderdag 25 januari een bezinningsbijeenkomst rond het thema ‘Kwetsbaar bestaan: hoe gaan wij om met kwetsbaarheid?’. De avond is bedoeld voor direct betrokkenen bij Markt 17, de deelnemende Wageningse kerken en andere geïnteresseerden. De directe aanleiding vormt het verschijnen van het boekje ‘Kwetsbaar bestaan’, geschreven door Hans Pasveer. U bent van harte welkom in Markt 17. De avond begint om 19.45 uur.

De kerken ontlenen een belangrijke reden van hun bestaan aan hun inzet voor kwetsbare mensen. Daarmee staan zij nogal eens haaks op wat er in de samenleving gebeurt. Dit is mede een belangrijke reden geweest voor het gezamenlijk stichten van Markt 17. Gezamenlijk, omdat het een algemeen menselijk thema is. Maar, wanneer ben je eigenlijk een ‘kwetsbaar mens’ en hoe onwenselijk is dat eigenlijk?

opening-markt-17-0651a

Markt 17 biedt zowel kwetsbare als minder kwetsbare mensen een gastvrij onthaal. Hoe haar bezoekers en vrijwilligers dit werk ervaren blijkt onder andere uit de uitkomsten van een recent onderzoek in Markt 17 ‘Verhalen vertellen iets’. Na 6 jaar inloopcentrum willen wij graag met de stichters, ondersteunende kerken en andere betrokkenen delen en bespreken wat wij tot nog toe aan inzichten ontvingen ten aanzien van het begrip ‘kwetsbaarheid’.

Nadat het bestuur ieder welkom heeft geheten geeft de coördinator van Markt 17, Jaap de Graaff, een korte toelichting op het thema in samenhang met de praktijk van het inloopcentrum. Hans Pasveer leidt de thematiek verder in vanuit zijn boek. Hij is theoloog en was ook een periode gastheer in Markt 17. De gehele avond staat in het teken van een gezamenlijke bezinning.

Geef a.u.b. voor 23 januari via e-mail of persoonlijk door of u erbij zal zijn (e-mail: j.s.degraaff@gmail.com / sms: 06-18587206).

Geplaatst in Alles | Tags: , , ,

Foto-expositie van marktkooplui in Markt 17

kaasboer-683x1024In het inloopcentrum Markt 17 is momenteel een expositie ingericht met foto’s van Wageningse marktkooplui met hun producten. De foto’s zijn gemaakt door Gelske Kwikkel-Bruinsma. Zij is zowel beeldend kunstenaar als fotograaf.

Gelske Kwikkel begon haar werkzame leven als verpleegkundige en volgde ondertussen verschillende lessen bij kunstenaars. In 1980 deed ze de opleiding tot kunstzinnig therapeut. Daar heeft zij haar beroep van gemaakt en dat werk heeft zij tot aan haar pensioen gedaan. Na 2000 werd Gelske ook lid van het Platform Beroeps Kunstenaars Wageningen. Met 6 vrouwelijke kunstenaars vormt ze al jaren een studie- en inspiratiegroep. Deze groep bezoekt samen musea en werkt ook veel samen.

Drie jaar geleden volgde Gelske een tweejarige opleiding aan de fotovakschool. Eén van de opdrachten was daarbij een serie portretten te maken. De serie die zij toen maakte hangt nu in Markt 17. De foto-expositie van Gelske Kwikkel-Bruinsma is tot eind februari te zien op de dagen dat Markt 17 geopend is.

Het werk van Gelske Kwikkel wordt regelmatig geëxposeerd. Zij had onder andere exposities in Amsterdam, Hoorn, Bennekom, Oosterbeek, Arnhem, Wageningen, Zevenaar en Zeist. Veel meer informatie over haar werk is te vinden op de website www.kwikkel.nl.

Geplaatst in Alles | Tags: , , , ,

Kerstdiner op Tweede Kerstdag

kerstdiner
Op Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december, is er in inloopcentrum Markt 17 het jaarlijkse kerstdiner. De maaltijd wordt ditmaal bekostigd vanuit een speciaal maaltijdenfonds en daardoor is de deelname voor iedereen gratis. Wanneer je graag wilt mee-eten moet je dat van tevoren wel even doorgeven. De inschrijving is al bijna vol, dus wanneer je graag  aan wilt aanschuiven, geef je snel op via een telefoontje naar 0317-351979. Markt 17 is Tweede Kerstdag open vanaf 17.30 uur.

Geplaatst in Alles

Kaarten schrijven in Markt 17

Zondag 10 december is het de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. In Wageningen besteedt Amnesty International daar aandacht aan op verschillende plekken in de stad. Dat gebeurt ook in Markt 17. Van 15.00 uur tot 18.00 uur kunnen er kaarten worden gestuurd aan mensen die gevangen zitten. Niet omdat ze iets misdaan hebben, maar omdat ze kritisch zijn over de regering in hun land. Soms gaat het om mensen die worden gediscrimineerd vanwege hun geaardheid of omdat ze een minderheidsgroep vertegenwoordigen in hun land en voor de rechten van deze mensen opkomen. Het ontvangen van een kaartje vanuit een heel ander deel van de wereld is enorm belangrijk voor hen. Het geeft hen moed als ze weten niet vergeten te worden.

Schrijfmarathon2017_2Alle informatie en benodigd materiaal is op zondag 10 december voorhanden. Amnesty International zorgt voor kaarten, pennen, adressen, geeft waar nodig een toelichting en zorgt ook voor de verzending. Je bent van harte welkom om een kaartje te komen versturen.

Geplaatst in Alles | Tags: , ,

Markt 17 biedt een plek in Welsaam Wageningen

Op 14 november hebben 14 partijen onder de vlag van het samenwerkingsverband ‘Welsaam’ vier contracten met de gemeente ondertekend voor de vier categorieën van de aanbestedingen binnen Samen Wageningen. Welsaam geeft per 1 januari 2018 uitvoering aan de preventieve hulp en ondersteuning binnen het beleid Samen Wageningen. Dit gaat over zorg, welzijn en participatie voor inwoners van Wageningen. De afgelopen maanden hebben veel organisaties en inwoners hard gewerkt om tot goede uitvoeringsplannen te komen. Markt 17 is daar ook nauw bij betrokken en is één van de plekken die onderdeel vormen van de sociale basisinfrastructuur van Wageningen.

Welsaam

De partijen binnen Welsaam hebben samen goede plannen gemaakt. De kracht van die samenwerking is dat hulp en ondersteuning straks meer op elkaar worden afgestemd, ook met partijen buiten Welsaam. Zo worden inwoners van Wageningen nog beter geholpen. Ook gaan de partijen gebruik maken van elkaars locaties. Ook zijn er ideeën om meer buurtpunten in te richten, waar jong en oud binnen kan lopen. Zo kunnen inwoners elkaar meer ontmoeten, gewoon voor een kop koffie of omdat ze een leuk initiatief willen uitwerken met anderen.

Geplaatst in Alles | Tags: , , , ,