Aandacht voor ‘Wageningen bespaart’

Op dinsdagavond 24 januari komt Merit Helfferich van Solidez naar Markt 17 om voorlichting te geven over de actie ‘Wageningen bespaart’. Deze actie is opgezet voor mensen met een laag inkomen en gaat over het besparen van energie en geld. De presentatie start na de maaltijd om 20:00 uur en zal circa 30 minuten duren. Je bent van harte welkom.

Geplaatst in Alles | Een reactie plaatsen

Bijzondere expositie van Marieke Klok in Markt 17

Marieke Klok is een beeldend kunstenaar uit Renkum die tekent en schildert. Van haar hangen momenteel een aantal indrukwekkende tekeningen in inloopcentrum Markt 17. “Tekenen en schilderen is mijn passie en tweede natuur geworden”, schrijft ze. Ik teken dagelijks, is het niet thuis in mijn atelier, dan is het wel in de trein of in een wachtkamer.” Sinds 2017 werkt Marieke Klok als tekenaar voor de Stichting Tekenen voor Kinderen waarbij ze regelmatig Ziekenhuis Gelderse Vallei bezoekt om te tekenen voor de kinderen. Daarnaast is ze begin dit jaar gestart als ‘kunstprofessor’ op de G.J. van de Brinkschool in Wageningen, waarbij ze les geeft aan kinderen.

Voor de expositie in Markt 17 koos de kunstenaar voor tekeningen die ze in 2020 maakte op basis van foto’s van kinderen in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Ze zijn gemaakt op karton. “Ik houd van karton en de vele mogelijkheden die het materiaal geeft. Het geeft de tekeningen extra zeggingskracht. Het zegt iets over de leefomstandigheden en aan de waarde die aan hun bestaan wordt toegekend.” Naast haar tekeningen plaatste Marieke Klok soms citaten uit kinderboeken van Toon Tellegen bijvoorbeeld uit ‘De eenzaamheid van de egel’.

Het werk van Marieke Klok is te zien op de dagen dat Markt 17 geopend is. Dat is op dinsdag, woensdag en vrijdag van 15.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Geplaatst in Alles | Een reactie plaatsen

Vrijwilligers gevraagd

VrijwilligersVan het team van vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer actief waren voor de coronaperiode is niet iedereen voor Markt 17 beschikbaar gebleven. Sommigen hebben een andere invulling voor hun beschikbare vrije tijd gekozen. Ook zijn er vrijwilligers die vanwege corona liever nog extra voorzichtigheid in acht nemen voor zichzelf of met het oog op huisgenoten. Coördinator Jantine Bastiani is daarom weer op zoek naar uitbreiding van het beschikbare vrijwilligersteam.”

“We hebben gastvrouwen en gastheren nodig en ook kunnen er wel wat kookvrijwilligers bij. Vanwege de actuele corona maatregelen is directe inzet van kookvrijwilligers momenteel niet mogelijk. Elders op de website staat kort samengevat wat de vrijwilligersfunctie inhoudt”, zegt coördinator Jantine Bastiani. “Maar je mag natuurlijk ook contact met me opnemen om er meer over te horen of daarvoor een keer naar Markt 17 komen. Ik ben te bereiken via (info@inloopcentrumwageningen.nl of 06-18587206).”

Geplaatst in Alles | Een reactie plaatsen