Meri Hakobyan exposeert in Markt 17

In het inloopcentrum Markt 17 is momenteel een expositie ingericht met schilderijen van Meri Hakobyan. Ze is een heel talentvolle jonge kunstenares van 18 jaar oud met een Armeense achtergrond. Liefde voor schilderen heeft ze sinds jongs af aan gehad en vanaf haar 6e volgde zij teken en schilderlessen. Op 10 jarig leeftijd kwam Meri naar Nederland en ook hier ging ze door met schilderen. Tot haar verhuizing naar Wageningen volgde ze lessen in het Atelier Speels Palet Katwijk. In Wageningen volgde ze een cursus bij ’t Venster en in februari 2108 rondde ze haar vooropleiding bij de hogeschool voor kunsten ‘Artez’ af.

meri_hakobyan

Op zoek naar haar eigen stijl en nieuwsgierig naar verschillende schildertechnieken, schilderde Meri aan het begin veel van plaatjes na. Inmiddels maakt zij haar schilderijen op gevoel en schuilt er achter elke schilderij een verhaal die de kijker op zijn manier in kan vullen. Eerder heeft zij al een aantal keren haar schilderijen tentoongesteld. Daarnaast gebruikt ze haar talent om bij te dragen aan een goed doel.

Van een aantal schilderijen die Meri Hakobyan gemaakt heeft zijn ook prachtige kaarten gemaakt. Een set van vier kaarten is te koop voor 10 euro. Met de aanschaf wordt stichting Vluchteling Onder Dak gesteund. De kaarten zijn te koop bij ´Vreemde Streken’ in de Bevrijdingsstraat en bij ‘Imagine’ in de Bergstraat en momenteel natuurlijk ook in inloopcentrum Markt 17.

Geplaatst in Alles | Tags: , , , ,

Informatieavond ‘Administratie en geldzaken’ op 16 april

Op maandagavond 16 april vindt er in Markt 17 een informatieavond over het thema ‘Administratie en geldzaken’ georganiseerd door Het Startpunt. Het is een voorbeeld van de samenwerking binnen WelSaam waar Markt 17 in participeert. Aan de orde komen onder andere de verschillende regelingen die er zijn voor mensen met een laag inkomen, mogelijkheden om schulden te voorkomen en hoe een DIGID gebruikt wordt om een aanvraag bij een instantie een aanvraag in te dienen.

Jeugdwerkloosheid in Nederland

De deelname is gratis maar het wordt wel gewaardeerd wanneer u van tevoren meldt dat u komt via telefoon 0317-410160 of e-mail startpunt@wageningen.nl. De inloop is vanaf 19.45 uur en de avond zal omstreeks 22.00 uur worden afgesloten.

Geplaatst in Alles | Tags: , , , , ,

Het Paasei van Columbus voor Markt 17

paasei2

Koffie-, thee- en kookwinkel Columbus in de Junusstraat maakt jaarlijks in aanloop naar Pasen een reusachtig paasei van maar liefst 8 kilogram duurzame chocolade uit Tanzania. Dat ei is gemaakt om weg te geven aan een club of instelling in Wageningen. Klanten en mensen die Columbus een warm hart toedragen konden de afgelopen weken suggesties voor een bestemming van het ei aanreiken. Columbus koos voor Markt 17. Op Goede Vrijdag 30 maart kwam eigenaresse Ans Oosterhuis van Columbus het ei persoonlijk brengen in Markt 17. Bezoekers, vrijwilligers en coördinator Jaap de Graaf reageerden natuurlijk erg enthousiast. De komende tijd heeft Markt 17 de gasten dus wat bijzonders aan te bieden bij de koffie en thee.

 

Geplaatst in Alles

Markt 17 is goed doel voor Colors en Robuust

robuustMarkt 17 heeft ontzettend aardige buren in de mensen van restaurant Colors en iets verderop van restaurant Robuust. De twee restaurants hebben dezelfde eigenaar. Robuust en Colors houden viermaal per jaar een goede doelenactie. Alle opbrengsten uit de verkoop van kraanwater gaan dan naar een goed doel.

colorsDe beide restaurants vragen normaal niets voor het serveren van kraanwater, maar wél als er een goed doel centraal staat. Dan komt er 1 euro voor het kraanwater op de rekening te staan. Deze euro gaat rechtstreeks naar het goede doel. Voor de maanden januari, februari, maart en april is Markt 17 als goed doel uitgekozen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We hopen natuurlijk dat de beide restaurants deze maanden veel gasten mogen verwelkomen, die naast dat ze goed eten ook veel kraanwater gebruiken.

Geplaatst in Alles | Tags: , , , , ,

Aan de slag in Markt 17 tijdens NLdoet op 10 maart

Markt 17 in Wageningen beschikt over een ruime binnenplaats waar bezoekers zomers aangenaam zouden kunnen zitten. Om dat te bereiken moet er nog wel het een en ander gebeuren. Op zaterdag 10 maart willen we er mee aan de slag. Het is een actie in het kader van NLdoet. Het onkruid moet worden weggehaald, de verharding schoon gespoten, de perkjes weer aangeplant en mogelijk moeten er hier en daar wat reparaties gedaan worden aan het aanwezige meubilair.

DSCN5281We zoeken 12 vrijwilligers om de klus te klaren. Om 9.30 uur starten we met een kop koffie en we sluiten rond 13.00 uur af met een gezamenlijke lunch. In de periode daartussen gaan we fanatiek aan de slag. Je kunt je officieel aanmelden via de website van NLdoet.

Meer informatie is ook te verkrijgen via Jaap de Graaff (j.s.degraaff@gmail.com / 06-18587206)

Geplaatst in Alles | Tags: , , , ,

Bezinningsbijeenkomst ‘Kwetsbaar bestaan’ in Markt 17

Omslag-Kwetsbaar-bestaan-klHet bestuur van de stichting Wageningen Diaconaal Centrum Markt 17 organiseert op donderdag 25 januari een bezinningsbijeenkomst rond het thema ‘Kwetsbaar bestaan: hoe gaan wij om met kwetsbaarheid?’. De avond is bedoeld voor direct betrokkenen bij Markt 17, de deelnemende Wageningse kerken en andere geïnteresseerden. De directe aanleiding vormt het verschijnen van het boekje ‘Kwetsbaar bestaan’, geschreven door Hans Pasveer. U bent van harte welkom in Markt 17. De avond begint om 19.45 uur.

De kerken ontlenen een belangrijke reden van hun bestaan aan hun inzet voor kwetsbare mensen. Daarmee staan zij nogal eens haaks op wat er in de samenleving gebeurt. Dit is mede een belangrijke reden geweest voor het gezamenlijk stichten van Markt 17. Gezamenlijk, omdat het een algemeen menselijk thema is. Maar, wanneer ben je eigenlijk een ‘kwetsbaar mens’ en hoe onwenselijk is dat eigenlijk?

opening-markt-17-0651a

Markt 17 biedt zowel kwetsbare als minder kwetsbare mensen een gastvrij onthaal. Hoe haar bezoekers en vrijwilligers dit werk ervaren blijkt onder andere uit de uitkomsten van een recent onderzoek in Markt 17 ‘Verhalen vertellen iets’. Na 6 jaar inloopcentrum willen wij graag met de stichters, ondersteunende kerken en andere betrokkenen delen en bespreken wat wij tot nog toe aan inzichten ontvingen ten aanzien van het begrip ‘kwetsbaarheid’.

Nadat het bestuur ieder welkom heeft geheten geeft de coördinator van Markt 17, Jaap de Graaff, een korte toelichting op het thema in samenhang met de praktijk van het inloopcentrum. Hans Pasveer leidt de thematiek verder in vanuit zijn boek. Hij is theoloog en was ook een periode gastheer in Markt 17. De gehele avond staat in het teken van een gezamenlijke bezinning.

Geef a.u.b. voor 23 januari via e-mail of persoonlijk door of u erbij zal zijn (e-mail: j.s.degraaff@gmail.com / sms: 06-18587206).

Geplaatst in Alles | Tags: , , ,

Foto-expositie van marktkooplui in Markt 17

kaasboer-683x1024In het inloopcentrum Markt 17 is momenteel een expositie ingericht met foto’s van Wageningse marktkooplui met hun producten. De foto’s zijn gemaakt door Gelske Kwikkel-Bruinsma. Zij is zowel beeldend kunstenaar als fotograaf.

Gelske Kwikkel begon haar werkzame leven als verpleegkundige en volgde ondertussen verschillende lessen bij kunstenaars. In 1980 deed ze de opleiding tot kunstzinnig therapeut. Daar heeft zij haar beroep van gemaakt en dat werk heeft zij tot aan haar pensioen gedaan. Na 2000 werd Gelske ook lid van het Platform Beroeps Kunstenaars Wageningen. Met 6 vrouwelijke kunstenaars vormt ze al jaren een studie- en inspiratiegroep. Deze groep bezoekt samen musea en werkt ook veel samen.

Drie jaar geleden volgde Gelske een tweejarige opleiding aan de fotovakschool. Eén van de opdrachten was daarbij een serie portretten te maken. De serie die zij toen maakte hangt nu in Markt 17. De foto-expositie van Gelske Kwikkel-Bruinsma is tot eind februari te zien op de dagen dat Markt 17 geopend is.

Het werk van Gelske Kwikkel wordt regelmatig geëxposeerd. Zij had onder andere exposities in Amsterdam, Hoorn, Bennekom, Oosterbeek, Arnhem, Wageningen, Zevenaar en Zeist. Veel meer informatie over haar werk is te vinden op de website www.kwikkel.nl.

Geplaatst in Alles | Tags: , , , ,