Markt 17 is zaterdag 13 oktober pannenkoekenrestaurant

pannenkoekenOp zaterdag 13 oktober wordt er van 10.00 uur tot 15.00 uur in Markt 17 weer een grote pannenkoekenactie gehouden. De verkoopactie is een initiatief van de commissie Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking van de protestantse gemeente in Wageningen. Vrijwilligers bakken tegen een schappelijke prijs naturel, spek- en kaaspannenkoeken voor de gasten. Het is ook mogelijk om pannenkoeken mee te nemen voor thuis. De opbrengst van de verkoop is voor het werk van Iljo de Keijzer op de Filipijnen.

Geplaatst in Alles | Tags: , , , ,

Ruilbeurs op vrijdag 12 oktober

ruilbeursWanneer je onlangs in het inloopcentrum Markt 17 bent geweest, heb je de poster misschien al zien hangen. Er wordt weer een ruilbeurs georganiseerd in het inloopcentrum. Dat gebeurt op vrijdagmiddag 12 oktober tussen 15.00 uur en 16.30 uur. De ruilbeurs van Markt 17 is inmiddels een begrip geworden. Spullen die voor de één geen waarde meer hebben, kan een ander vaak nog goed gebruiken. Je neemt iets mee dat je wel kwijt wilt en ruilt het om voor een artikel waar je meer mee kunt. En heb je niets voorhanden om te ruilen dan kun zelfs het theezakje bij je kopje thee in Markt 17 gebruiken om te ruilen.

Taat Klees Usmany en Titia Russchen, de vrijwilligers die de ruilbeurs coördineren, zijn al begonnen met het bijeen brengen van een beginvoorraad aan spullen. De ruilbeurs blijkt telkens weer een gezellig gebeuren en een leuke aanleiding om bij Markt 17 binnen te lopen. Het is bovendien wel een prettig idee wanneer dingen waar je zelf geen waarde meer aan hecht en die vanzelf een keer bij het vuilnis zouden belanden bij iemand anders toch nog een nuttige bestemming krijgen. En de artikelen die overblijven gaan naar de kringloopwinkel van Emmaüs en naar de buren van Terres des Hommes. Je bent van harte welkom op 12 oktober.

Geplaatst in Alles | Tags: , , ,

Nieuw telefoonnummer 0317-356021

telefoon

Markt 17 heeft sinds kort een eigen internet- en telefoonaansluiting bij de KPN.De consequentie daarvan is dat het vast telefoonnummer vanaf 20 september wijzigt. Het nieuwe nummer is 0317-356021.

Geplaatst in Alles

Gewijzigde openingstijden tussen 13 juli en 17 augustus

Markt 17 kent in de periode van vrijdag 13 juli tot en vrijdag 17 augustus wat aangepaste openingstijden. In de zomer is vanwege vakanties het aantal beschikbare vrijwilligers beperkt. Daarom is gezocht naar een oplossing, waarbij Markt 17 met relatief weinig mensen toch zo veel mogelijk open kan zijn.

_MG_8126 kopie

Op dinsdag, woensdag en vrijdag gaat het inloopcentrum om 16.00 uur open in plaats van om 15.00 uur. Er wordt op deze dagen wel gekookt dus om 18.00 uur is er zoals gebruikelijk een warme maaltijd beschikbaar. Markt 17 sluit normaal om 21.00 uur. Zondagmiddag 22 juli en 5 augustus is Markt 17 gesloten. Op zondag 15 juli, 29 juli en 12 augustus is het inloopcentrum wel op de gebruikelijke tijd van 15.00 uur tot 18.00 uur open.

Geplaatst in Alles

Markt 17 als halteplek op groene kerkenroute

img2Op zaterdag 23 juni is het inloopcentrum Markt 17 één van locaties die aangedaan kunnen worden door mensen die de eerste groene kerkenroute van Tear en Kerk in Actie fietsen. Vanaf station Ede-Wageningen is er een route uitgezet door Bennekom, Wageningen en Renkum. Van 10.00 uur tot 17.00 uur hebben deelnemers de gelegenheid binnen te kijken bij Markt 17, maar ook bij de Arboretumkerk, de Gereformeerde Kerk in Renkum en de Katholieke Kerk in Bennekom. Bij elke locatie wordt verteld wat aan duurzaamheid gedaan wordt en kunnen de deelnemers wat drinken met iets erbij.

Het inloopcentrum Markt 17 is gevestigd in het Dienstgebouw van de Protestantse Gemeente. Een aantal jaren geleden is door de Commissie van Kerkrentmeesters besloten om het dak uit te rusten met 24 zonnepanelen. Zaterdag wordt onder meer verteld wat daar bij kwam kijken en welk rendement de panelen hebben.

Geplaatst in Alles

Zaterdag 16 juni Steckdag in Markt 17

De-SteckOp zaterdag 16 juni klinkt er tussen 12.00 uur en 16.00 uur volop muziek in het inloopcentrum Markt 17. Het Cultuur Collectief Wageningen de Steck is dan aanwezig en houdt er de Steckdag. De Steck is opgezet door een groep oud-docenten van ’t Venster. Verschillende groepen leerlingen van het collectief treden zaterdag op. Het Steck-orkest speelt, de break-dance groep Ill Skill Squad, leerlingen spelen blokfluit, piano en cello en er wordt een gedeelte van een musical getoond. Ook zijn er demonstratielessen en presentaties. Je bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Meer informatie vind je op desteck.nl.

Geplaatst in Alles

Meri Hakobyan exposeert in Markt 17

In het inloopcentrum Markt 17 is momenteel een expositie ingericht met schilderijen van Meri Hakobyan. Ze is een heel talentvolle jonge kunstenares van 18 jaar oud met een Armeense achtergrond. Liefde voor schilderen heeft ze sinds jongs af aan gehad en vanaf haar 6e volgde zij teken en schilderlessen. Op 10 jarig leeftijd kwam Meri naar Nederland en ook hier ging ze door met schilderen. Tot haar verhuizing naar Wageningen volgde ze lessen in het Atelier Speels Palet Katwijk. In Wageningen volgde ze een cursus bij ’t Venster en in februari 2108 rondde ze haar vooropleiding bij de hogeschool voor kunsten ‘Artez’ af.

meri_hakobyan

Op zoek naar haar eigen stijl en nieuwsgierig naar verschillende schildertechnieken, schilderde Meri aan het begin veel van plaatjes na. Inmiddels maakt zij haar schilderijen op gevoel en schuilt er achter elke schilderij een verhaal die de kijker op zijn manier in kan vullen. Eerder heeft zij al een aantal keren haar schilderijen tentoongesteld. Daarnaast gebruikt ze haar talent om bij te dragen aan een goed doel.

Van een aantal schilderijen die Meri Hakobyan gemaakt heeft zijn ook prachtige kaarten gemaakt. Een set van vier kaarten is te koop voor 10 euro. Met de aanschaf wordt stichting Vluchteling Onder Dak gesteund. De kaarten zijn te koop bij ´Vreemde Streken’ in de Bevrijdingsstraat en bij ‘Imagine’ in de Bergstraat en momenteel natuurlijk ook in inloopcentrum Markt 17.

Geplaatst in Alles | Tags: , , , ,