Gerard Mulder exposeert in Markt 17

Bloesem-arbo-wageningenTot eind maart exposeert Gerard Mulder met schilderijen in Markt 17. Hij is geboren in Nijmegen maar opgegroeid in Bennekom en Wageningen waar hij onder andere lid was van de jeugdnatuurvereniging NJN. De natuur is nog steeds een grote inspiratie voor hem in zijn creatieve werk. Dat is ook zichtbaar in zijn expositie in het inloopcentrum.

Momenteel woont Gerard Mulder in Arnhem. Daar heeft hij een opleiding gevolgd in creatieve handvaardigheid en is hij lid van van de Vereniging Voor Vrijetijdskunstenaars KWA. “Momenteel ben ik vooral bezig ben met etsen en druktechnieken en maak ik via afdrukken van waardeloze materialen ‘afval-kunst’. Ook heb ik wel beelden van bijvoorbeeld hout gemaakt.”

bereklauw“Bij mooi weer ga ik vaak naar buiten om stads- of natuurgezichten te schilderen”, vertelt Gerard. “Dat doe ik meestal in aquarelvorm. Ook heb ik 15 jaar een plekje van de wijk Klarendal geschilderd voor de wijkkrant waarbij de mensen moesten raden in welk stukje van de wijk dat was. Verder ga ik vaak naar muziekoptredens om daar bandjes te tekenen met een pennetje.”

De schilderijen van Gerard Mulder zijn ook te koop. Meer informatie over zijn werk is te vinden op de website www.gerard-mulder.nl.

Geplaatst in Alles

Bijzondere openingstijden rond de feestdagen

577918_388504371172551_1368723699_nRond de feestdagen zijn de openingstijden van Markt 17 enigszins afwijkend. Op dinsdag 24 december bereiden de kookvrijwilligers weer een bijzonder kerstdiner. Het is inmiddels een traditie, waar veel vrijwilligers bij betrokken zijn en waar ook veel bezoekers jaarlijks naar uitkijken. Woensdag 25 december, eerste kerstdag, is Markt 17 gesloten. Er vindt die dag een Kerst-inn plaats in Ons Huis, verzorgd door een team van KomEet.

Dinsdag 31 december, oudejaarsdag, is het inloopcentrum wel open, maar slechts van 15.00 uur tot 18.00 uur. Er wordt die dag geen maaltijd aangeboden. Op woensdag 1 januari, nieuwjaarsdag, is Markt 17 gesloten.

 

Geplaatst in Alles

Kerstbijeenkomst van VOD in Markt 17

visitekaartjeOok dit jaar houdt stichting Vluchteling Onder Dak (VOD) weer haar jaarlijkse kerstactie met en voor alle cliënten in Markt 17. Deze wordt gehouden op vrijdag 20 december van 11.30 uur tot 14.30 uur in inloopcentrum Markt 17. Burgemeester Van Rumund zal persoonlijk de kerstpakketten uitreiken en de betrokken cliënten laten weten dat ze er in Wageningen niet alleen voor staan. Er is ook een gezamenlijke lunch en hulp vanuit enkele Wageningse kerken.

Stichting VOD is een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met de opvang en begeleiding van mensen waarvoor het eerste verzoek tot asiel is afgewezen. Samen met de cliënt wordt gewerkt aan een toekomstperspectief. De stichting biedt praktische, emotionele en juridische hulp aan afgewezen asielzoekers. Voor zover mogelijk en noodzakelijk verstrekken de organisatie onderdak en leefgeld.

Geplaatst in Alles

Lunch voor mantelzorgers op 17 december

DSCN4289Dinsdag 17 december komt een groep van circa 20 mantelzorgers lunchen in Markt 17. Het betreft een initiatief van welzijnsorganisatie Soldidez, één van onze partners in de samenwerking Welsaam.  Solidez organiseert regelmatig activiteiten ter ondersteuning van mantelzorgers, zoals mantelzorgcafés, cursussen of lotgenotencontact. Deze lunch in aanloop naar kerst is daar een voorbeeld van. De lunch wordt verzorgd door vrijwilligers van Markt 17.

Geplaatst in Alles

Foto-expositie met thema ‘Wageningse uiterwaarden’ in Markt 17

expositieGelskeKwikkelSinds vrijdag 20 september hangt er een foto-expositie van Gelske Kwikkel-Bruinsma in Markt 17. Centraal thema vormen de Wageningse uiterwaarden. Vanuit haar huis aan de Veerweg kan ze alle weersinvloeden van de uiterwaarden fotograferen. Een keuze hiervan hangt nu in het inloopcentrum.

Gelske Kwikkel was eerst verpleegkundige en volgde ondertussen verschillende lessen bij kunstenaars. In 1980 volgde ze de opleiding tot kunstzinnig therapeut. Dit werk heeft ze vervolgens tot haar pensioen gedaan.

Na 2000 werd ze ook lid van het Platform Beroeps Kunstenaars Wageningen. Daarbinnen vormt ze al een aantal jaren een studie- en inspiratiegroep met 4 vrouwelijke kunstenaars waarbij museumbezoek en samenwerken centraal staan.

Een paar jaar geleden heeft Gelske Kwikkel een tweejarige opleiding afgerond aan de fotovakschool. Ze exposeerde haar werk onder andere in Amsterdam, Hoorn, Bennekom, Oosterbeek, Arnhem, Wageningen, Zevenaar, Zeist. Meer informatie is te vinden op de website www.kwikkel.nl.

Geplaatst in Alles

Vrijwilliger met groene vingers gezocht

DSCN5277Achter Markt 17 ligt een ruime binnenplaats waar bezoekers op zonnige dagen prettig kunnen zitten. De ruimte is aangekleed met een aantal borders en plantenbakken. Een deel van de perkjes gebruiken we om op kleine schaal groenten en kruiden te telen die we voor de maaltijden van het inloopcentrum kunnen gebruiken. De binnenplaats van Markt 17 wordt ieder voorjaar flink onder handen genomen. Maar het vraagt wel discipline om de perkjes en bakken ook daarna regelmatig van water te voorzien en vrij van onkruid te houden.

Connie van der Lei, die het beheer van het gebouw coördineert, zou graag met iemand in contact komen die als vrijwilliger de verantwoordelijkheid wil nemen voor de zorg voor het groen op de binnenplaats. Je kunt met haar contact opnemen via connievanderlei@hotmail.com. Het is natuurlijk ook mogelijk om met haar af te spreken in Markt 17.

Geplaatst in Alles

Wie doet boodschappen voor Markt 17?

koffieCoördinator Jaap de Graaff zoekt iemand die het leuk vind om regelmatig boodschappen voor Markt 17 te doen. De kookvrijwilligers bepalen het menu voor de warme maaltijd en zij regelen daarbij zelf de aankoop van alle producten die daarvoor nodig zijn. Maar verder is er ook een behoorlijk verbruik van koffie, thee frisdranken en andere zaken, waarvan de voorraad op peil moet worden gehouden. Het zou fijn zijn wanneer iemand deze klus op zich wil nemen.

Ben je geïnteresseerd, kom dan even een keer naar Markt 17 om er met Jaap de Graaff over te praten. Hij geeft graag wat meer details over wat er van je wordt gevraagd. De coördinator is bereikbaar via info@inloopcentrumwageningen.nl of 06-18587206.

Geplaatst in Alles

Expositie van Sandra Feenstra in Markt 17

sandra-1.jpg

Vanaf 5 juni tot en met 5 september zijn in Markt 17 schilderijen van Sandra Feenstra te zien. Sandra is nog maar 5 maanden serieus bezig met schilderen. In Ons Huis maakt ze met een ongekende focus en toewijding in een vlot tempo imposante kleurrijke kunstwerken. Haar talent viel ook bij de creatieve kunstbegeleiders van het buurthuis Ons Huis snel op. Ze kreeg al regelmatig de vraag van mensen of ze haar werk wilde verkopen. Die mogelijkheid bestaat, maar pas nadat ze enige tijd in Markt 17 te zien zijn geweest.

Geplaatst in Alles

Ruilbeurs op vrijdag 17 mei

ruilbeurs2Er wordt op vrijdagmiddag 17 mei weer een ruilbeurs georganiseerd in Markt 17. Dat gebeurt tussen 15.00 uur en 16.30 uur.  Spullen die voor de één geen waarde meer hebben, kan een ander vaak nog goed gebruiken. Je neemt iets mee dat je wel kwijt wilt en ruilt het om voor een artikel waar je meer mee kunt. En heb je niets voorhanden om te ruilen dan kun zelfs het theezakje bij je kopje thee in Markt 17 gebruiken om te ruilen.

Taat Klees Usmany en Titia Russchen, de vrijwilligers die de ruilbeurs coördineren, zijn al begonnen met het bijeen brengen van een beginvoorraad aan spullen. De ruilbeurs blijkt telkens weer een gezellig gebeuren. Het is bovendien wel een prettig idee wanneer dingen waar je zelf geen waarde meer aan hecht en die vanzelf een keer bij het vuilnis zouden belanden bij iemand anders toch nog een nuttige bestemming krijgen. En de artikelen die overblijven gaan naar de kringloopwinkel van Emmaüs en naar de buren van Terres des Hommes. Je bent van harte welkom op 17 mei.

Geplaatst in Alles

Markt 17 doet mee aan NLdoet op 16 maart

De laatste jaren hebben we met het inloopcentrum telkens deelgenomen aan de jaarlijkse nationale vrijwilligersdag NLdoet van het Oranjefonds. Dat doen we in 2019 ook weer. Op zaterdag 16 maart gaan we aan de slag om de binnenplaats van Markt 17 opnieuw een flinke opknapbeurt te geven.

NLdoet2018_4

Achter Markt 17 ligt een ruime binnenplaats waar bezoekers op mooie voorjaars- en zomerdagen prettig kunnen zitten. Een deel van de perkjes gebruiken we om op kleine schaal groenten en kruiden te telen die we voor de maaltijden van het inloopcentrum kunnen gebruiken. Om dat te bereiken moet er nog wel het een en ander gebeuren. Het onkruid moet worden weggehaald, de verharding schoon gespoten, de perkjes weer aangeplant en hier en daar zijn wat reparaties nodig aan het aanwezige meubilair.

We hopen zaterdag 16 maart met 10 tot 15 mensen aan de slag te gaan. We starten om 9.30 uur met koffie en thee en we sluiten af rond 13.00 uur met een gezamenlijke lunch. Wanneer je mee wilt doen kun ja dat aangeven bij Jaap de Graaff ( 06-18587206 of info@inloopcentrumwageningen.nl). Je kunt jezelf ook al aanmelden via de website van NLdoet.

Geplaatst in Alles