Ruilbeurs op vrijdag 29 november

ruilbeurs2Er wordt op vrijdagmiddag 29 november weer een ruilbeurs georganiseerd in Markt 17. Dat gebeurt tussen 15.00 uur en 16.30 uur.  Spullen die voor de één geen waarde meer hebben, kan een ander vaak nog goed gebruiken. Je neemt iets mee dat je wel kwijt wilt en ruilt het om voor een artikel waar je meer mee kunt. En heb je niets voorhanden om te ruilen dan kun zelfs het theezakje bij je kopje thee in Markt 17 gebruiken om te ruilen.

Taat Klees Usmany en Titia Russchen, de vrijwilligers die de ruilbeurs coördineren, zijn al begonnen met het bijeen brengen van een beginvoorraad aan spullen. De ruilbeurs blijkt telkens weer een gezellig gebeuren. Het is bovendien wel een prettig idee wanneer dingen waar je zelf geen waarde meer aan hecht en die vanzelf een keer bij het vuilnis zouden belanden bij iemand anders toch nog een nuttige bestemming krijgen. En de artikelen die overblijven gaan naar de kringloopwinkel van Emmaüs en naar de buren van Terres des Hommes. Je bent van harte welkom op 29 november.

Geplaatst in Alles

Babycafé over wasbare luiers op 13 november

Wbabycafe2019oensdag 13 november is er tussen 10.00 uur en 12.00 uur weer het Babycafé in Markt 17. Het thema is ditmaal ‘Wasbare luiers ‘. Dat zal worden besproken door Mieke Bovenschen van Kaatje Katoen in Bennekom. Het milieu, je portemonnee, de huid van je baby, de mooie printjes en materialen: er kunnen allerlei redenen zijn om te kiezen voor wasbare luiers. Mieke Bovenschen komt daar tijdens dit babycafé alles over vertellen. Je kunt verschillende soorten luiers en luiersystemen bekijken en voelen. En natuurlijk al je vragen stellen en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Geplaatst in Alles

Foto-expositie met thema ‘Wageningse uiterwaarden’ in Markt 17

expositieGelskeKwikkelSinds vrijdag 20 september hangt er een foto-expositie van Gelske Kwikkel-Bruinsma in Markt 17. Centraal thema vormen de Wageningse uiterwaarden. Vanuit haar huis aan de Veerweg kan ze alle weersinvloeden van de uiterwaarden fotograferen. Een keuze hiervan hangt nu in het inloopcentrum.

Gelske Kwikkel was eerst verpleegkundige en volgde ondertussen verschillende lessen bij kunstenaars. In 1980 volgde ze de opleiding tot kunstzinnig therapeut. Dit werk heeft ze vervolgens tot haar pensioen gedaan.

Na 2000 werd ze ook lid van het Platform Beroeps Kunstenaars Wageningen. Daarbinnen vormt ze al een aantal jaren een studie- en inspiratiegroep met 4 vrouwelijke kunstenaars waarbij museumbezoek en samenwerken centraal staan.

Een paar jaar geleden heeft Gelske Kwikkel een tweejarige opleiding afgerond aan de fotovakschool. Ze exposeerde haar werk onder andere in Amsterdam, Hoorn, Bennekom, Oosterbeek, Arnhem, Wageningen, Zevenaar, Zeist. Meer informatie is te vinden op de website www.kwikkel.nl.

Geplaatst in Alles

Vrijwilliger met groene vingers gezocht

DSCN5277Achter Markt 17 ligt een ruime binnenplaats waar bezoekers op zonnige dagen prettig kunnen zitten. De ruimte is aangekleed met een aantal borders en plantenbakken. Een deel van de perkjes gebruiken we om op kleine schaal groenten en kruiden te telen die we voor de maaltijden van het inloopcentrum kunnen gebruiken. De binnenplaats van Markt 17 wordt ieder voorjaar flink onder handen genomen. Maar het vraagt wel discipline om de perkjes en bakken ook daarna regelmatig van water te voorzien en vrij van onkruid te houden.

Connie van der Lei, die het beheer van het gebouw coördineert, zou graag met iemand in contact komen die als vrijwilliger de verantwoordelijkheid wil nemen voor de zorg voor het groen op de binnenplaats. Je kunt met haar contact opnemen via connievanderlei@hotmail.com. Het is natuurlijk ook mogelijk om met haar af te spreken in Markt 17.

Geplaatst in Alles

Wie doet boodschappen voor Markt 17?

koffieCoördinator Jaap de Graaff zoekt iemand die het leuk vind om regelmatig boodschappen voor Markt 17 te doen. De kookvrijwilligers bepalen het menu voor de warme maaltijd en zij regelen daarbij zelf de aankoop van alle producten die daarvoor nodig zijn. Maar verder is er ook een behoorlijk verbruik van koffie, thee frisdranken en andere zaken, waarvan de voorraad op peil moet worden gehouden. Het zou fijn zijn wanneer iemand deze klus op zich wil nemen.

Ben je geïnteresseerd, kom dan even een keer naar Markt 17 om er met Jaap de Graaff over te praten. Hij geeft graag wat meer details over wat er van je wordt gevraagd. De coördinator is bereikbaar via info@inloopcentrumwageningen.nl of 06-18587206.

Geplaatst in Alles

Expositie van Sandra Feenstra in Markt 17

sandra-1.jpg

Vanaf 5 juni tot en met 5 september zijn in Markt 17 schilderijen van Sandra Feenstra te zien. Sandra is nog maar 5 maanden serieus bezig met schilderen. In Ons Huis maakt ze met een ongekende focus en toewijding in een vlot tempo imposante kleurrijke kunstwerken. Haar talent viel ook bij de creatieve kunstbegeleiders van het buurthuis Ons Huis snel op. Ze kreeg al regelmatig de vraag van mensen of ze haar werk wilde verkopen. Die mogelijkheid bestaat, maar pas nadat ze enige tijd in Markt 17 te zien zijn geweest.

Geplaatst in Alles

Ruilbeurs op vrijdag 17 mei

ruilbeurs2Er wordt op vrijdagmiddag 17 mei weer een ruilbeurs georganiseerd in Markt 17. Dat gebeurt tussen 15.00 uur en 16.30 uur.  Spullen die voor de één geen waarde meer hebben, kan een ander vaak nog goed gebruiken. Je neemt iets mee dat je wel kwijt wilt en ruilt het om voor een artikel waar je meer mee kunt. En heb je niets voorhanden om te ruilen dan kun zelfs het theezakje bij je kopje thee in Markt 17 gebruiken om te ruilen.

Taat Klees Usmany en Titia Russchen, de vrijwilligers die de ruilbeurs coördineren, zijn al begonnen met het bijeen brengen van een beginvoorraad aan spullen. De ruilbeurs blijkt telkens weer een gezellig gebeuren. Het is bovendien wel een prettig idee wanneer dingen waar je zelf geen waarde meer aan hecht en die vanzelf een keer bij het vuilnis zouden belanden bij iemand anders toch nog een nuttige bestemming krijgen. En de artikelen die overblijven gaan naar de kringloopwinkel van Emmaüs en naar de buren van Terres des Hommes. Je bent van harte welkom op 17 mei.

Geplaatst in Alles