Ben je er komende zondag?

Bij het verlaten van Markt 17 op zondagmiddag vraagt één van van de bezoekers aan de gastheren. “Zijn jullie er volgende week weer? Laatst was Markt 17 op zondagmiddag dicht, omdat er geen gastheer of gastvrouw was. Dat is toch jammer.” Eerder die middag had een andere bezoeker zich al op een zelfde manier uitgelaten. “Ik vind het niks wanneer ik op zondag niet naar Markt 17 kan. Dan duren die middagen zo lang.”

Tegenwoordig zit bij het inloopcentrum op zondagmiddag de loop er behoorlijk in. De eerste bezoekers melden zich vaak al wanneer de eerste kan koffie nog niet helemaal doorgelopen is en het blijft meestal gezellig druk tot aan het moment van sluiten om 18.00 uur. Muziek speelt daarbij een belangrijke rol. Verschillende bezoekers spreken regelmatig met elkaar af om in Markt 17 samen te spelen. Er wordt niet alleen muziek gemaakt, maar men laat elkaar ook enthousiast bijzondere nummers horen, buigt zich samen over de bladmuziek en geeft elkaar tips over grepen en hoe bepaalde akkoorden gespeeld kunnen worden. Ook wanneer je zelf geen instrument bespeelt is het leuk om er bij te zijn en mee te praten of om gewoon te luisteren.

muziekhoek

Bezoekers kunnen zich natuurlijk ook aan de muziek onttrekken. Er is gewoon alle ruimte voor een praatje bij een kop koffie of thee, of een blik in de krant. En wie dat wil kan zich terugtrekken achter de computer. Jammer genoeg is op dit moment het vrijwilligersteam van gastheren en gastvrouwen voor de zondagmiddagen waar coördinator Jaap de Graaff een beroep op kan doen niet zo groot. Hij blijft op zoek naar mensen om het team te versterken.

Meer informatie over de rol van een gastheer of gastvrouw is te vinden op de website van Markt 17. Je kunt ook contact opnemen met Jaap de Graaff via 06-18587206 of info@inloopcentrumwageningen.nl.