Vrijwilligers gevraagd

Sinds enkele weken is inloopcentrum Markt 17 weer open voor bezoekers. De richtlijnen van het RIVM worden daarbij secuur nageleefd. Daarom is het nog niet meteen mogelijk om weer maaltijden aan te bieden. De openingstijden hielden we in eerste instantie beperkt van 15.00 uur tot 17.00 uur op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag, maar vanaf dinsdag 14 juli zijn we een uurtje langer open en sluiten we telkens om 18.00 uur.

VrijwilligersVan het bestaande team van vrijwilligers gastvrouwen en gastheren is nog niet iedereen beschikbaar. Sommigen nemen vanwege corona nog extra voorzichtigheid in acht voor zichzelf of met het oog op huisgenoten. Coördinator Jaap de Graaff is daarom op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligersteam. Hij zoekt met name mensen die op vrijdag- of zondagmiddag gastheer of gastvrouw willen zijn.

“Ik had een heel gezellige middag. We hadden de afgelopen keer enorm leuke gesprekken”, vertelt één van de gastheren op zondagmiddag in Markt 17. “We hebben over van alles en nog wat gesproken.”

“Het valt me op dat sommige bezoekers soms wat aarzelend binnenkomen”, zegt een collega gastvrouw. “Het is wel goed om er even uit te zijn. Altijd thuis zitten is ook niet alles’, zeggen zij bijvoorbeeld. Dan vind ik het mooi te zien dat die mensen zich bij de sfeer die er in het inloopcentrum heerst vrij snel op hun gemak lijken te voelen, nog een tweede kop koffie of thee drinken en een behoorlijke tijd blijven hangen.”

Jaap-m17

 

“Elders op de website heb ik kort samengevat wat de vrijwilligersfunctie inhoudt”, zegt coördinator Jaap de Graaff.. “Maar je mag natuurlijk ook contact met me opnemen ( info@inloopcentrumwageningen.nl of 06-18587206 ) om er meer over te horen of daarvoor een keer naar Markt 17 komen.”

Dit bericht werd geplaatst in Alles. Bookmark de permalink .