Foto-expositie van marktkooplui in Markt 17

kaasboer-683x1024In het inloopcentrum Markt 17 is momenteel opnieuw de  expositie ingericht met foto’s van Wageningse marktkooplui met hun producten, gemaakt door Gelske Kwikkel-Bruinsma. Zij is zowel beeldend kunstenaar als fotograaf.

De foto’s zijn ook begin 2018 een tijdje te zien geweest in Markt 17. Omdat de foto’s qua thema en sfeer heel mooi passen in het opgefriste interieur van het inloopcentrum is aan Gelske Kwikkel gevraagd of ze nog eens met de fotoserie wilde exposeren. We zijn erg blij dat zij deze uitnodiging heeft geaccepteerd.

Gelske Kwikkel begon haar werkzame leven als verpleegkundige en volgde ondertussen verschillende lessen bij kunstenaars. In 1980 deed ze de opleiding tot kunstzinnig therapeut. Daar heeft zij haar beroep van gemaakt en dat werk heeft zij tot aan haar pensioen gedaan. Na 2000 werd ze ook lid van het Platform Beroeps Kunstenaars Wageningen. Met 6 vrouwelijke kunstenaars vormt Gelske Kwikkel al jaren een studie- en inspiratiegroep. Deze groep bezoekt samen musea en werkt ook veel samen.

Enkele jaar geleden volgde ze een tweejarige opleiding aan de fotovakschool. Eén van de opdrachten was daarbij een serie portretten te maken. De serie die zij toen maakte hangt nu in Markt 17.

Het werk van Gelske Kwikkel wordt regelmatig geëxposeerd. Zij had onder andere exposities in Amsterdam, Hoorn, Bennekom, Oosterbeek, Arnhem, Wageningen, Zevenaar en Zeist. Veel meer informatie over haar werk is te vinden op de website www.kwikkel.nl.

Dit bericht werd geplaatst in Alles en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.