Foto-expositie van marktkooplui in Markt 17

kaasboer-683x1024In het inloopcentrum Markt 17 is momenteel een expositie ingericht met foto’s van Wageningse marktkooplui met hun producten. De foto’s zijn gemaakt door Gelske Kwikkel-Bruinsma. Zij is zowel beeldend kunstenaar als fotograaf.

Gelske Kwikkel begon haar werkzame leven als verpleegkundige en volgde ondertussen verschillende lessen bij kunstenaars. In 1980 deed ze de opleiding tot kunstzinnig therapeut. Daar heeft zij haar beroep van gemaakt en dat werk heeft zij tot aan haar pensioen gedaan. Na 2000 werd Gelske ook lid van het Platform Beroeps Kunstenaars Wageningen. Met 6 vrouwelijke kunstenaars vormt ze al jaren een studie- en inspiratiegroep. Deze groep bezoekt samen musea en werkt ook veel samen.

Drie jaar geleden volgde Gelske een tweejarige opleiding aan de fotovakschool. Eén van de opdrachten was daarbij een serie portretten te maken. De serie die zij toen maakte hangt nu in Markt 17. De foto-expositie van Gelske Kwikkel-Bruinsma is tot eind februari te zien op de dagen dat Markt 17 geopend is.

Het werk van Gelske Kwikkel wordt regelmatig geëxposeerd. Zij had onder andere exposities in Amsterdam, Hoorn, Bennekom, Oosterbeek, Arnhem, Wageningen, Zevenaar en Zeist. Veel meer informatie over haar werk is te vinden op de website www.kwikkel.nl.

Dit bericht werd geplaatst in Alles en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.