Binnenplaats ligt er weer netjes bij

DSCN5281Op zaterdag 11 maart heeft Markt 17 deelgenomen aan NLdoet, de grote vrijwilligersactie van het Oranjefonds. We zijn aan de slag geweest op de binnenplaats. Na de winter kon de binnenplaats wel een opknapbeurt gebruiken. Mede dankzij Marlies, die een grote groep studenten vanuit haar NSW-kring had geënthousiasmeerd, konden we met circa 15 mensen aan de slag. Daarnaast waren er ook vrijwilligers paraat voor de koffie, het verzorgen van de lunch en de afwas nadien. Er is fanatiek gesnoeid, gewied, aangeplant en geschrobd met de hogedrukreiniger van mevrouw Broek. Daarnaast heeft Ewout de picknickbank gerepareerd. Toen het camerateam van Omroep Gelderland rond 11.30 uur arriveerde om opnieuw opnames te maken voor het tv-programma Gelderland werkt, herkenden ze onze buitenplaats nauwelijks terug. Ze waren een paar weken eerder ook al te gast in Markt 17 voor opnames. De uitzendingen van 27 februari en van 12 maart zijn nog terug te kijken via de ‘Uitzending gemist’-pagina op de website van het programma.
De NLdoet-actie liep direct over in de Open dag die de Protestantse Gemeente in Wageningen ook op 11 maart hield. Naast de drie kerkgebouwen van de gemeente kon daarbij ook een kijkje worden genomen in het Dienstgebouw en het inloopcentrum. Verschillende mensen maakten daarvan gebruik. Ze konden aanschuiven bij de lunch die de organisatie van de Open Dag samen met vrijwilligers van Markt 17 hadden voorbereid. Voor de mensen die laten in de middag kwamen was er natuurlijk koffie of thee, maar ook ijs van IJssalon Antonio.

Dit bericht werd geplaatst in Alles en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.