Expositie van Gerda Jansen

gerda-jansen-41Momenteel is er werk van Gerda Jansen te zien in Markt 17. Zij woont al sinds 1972 in Wageningen. Een paar jaar geleden kreeg zij voor haar verjaardag een cursus schilderen cadeau, bij ’t Venster in Wageningen. “Ik had nog nooit zo iets gedaan en vond het de eerste keer best spannend. Het advies dat ik van mijn docent kreeg was: gewoon doen. En daar gaat het voor mij ook om: het proberen, ontdekken, genieten van de kleuren en gewoon het doen.

“Na een paar jaar schilderen bij ’t Venster ben ik naar de KWA in Schaarsbergen gegaan. Dit is een vereniging waar enthousiaste docenten begeleiding geven bij schilderen, beeldhouwen, keramiek en grafiek. Het is een fantastische omgeving om met elkaar te werken. Als onderwerp voor mijn werk vind ik mensen altijd interessant, maar ik probeer ook wel eens iets abstracts. Het afgelopen jaar heb ik me bezig gehouden met grafiek. Daarbinnen zijn heel veel technieken mogelijk. Vooral linosnede vind ik een uitdaging.”

Dit bericht werd geplaatst in Alles en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.