Nel Besseling exposeert in Markt 17

Nel_BesselingMomenteel zijn er in Markt 17 schilderijen te zien van Nel Besseling. Zij schildert sinds 2004. In eerste instantie volgde ze lessen in Renkum. “Ik kreeg opdrachten en heb daar veel van opgestoken. Ik leerde goed te kijken, kreeg meer inzicht in schaduwwerking en diepte, het mengen van kleuren en het werken met verschillende technieken.” Na verloop van tijd kreeg Nel behoefte om meer vrijer te werken en zodoende kwam ze in contact met Thea Vos in Wageningen. Daar schildert zij nog steeds. “Wat ik daar fijn vind is dat alles kan. Je hebt er allerlei materialen tot je beschikking om bijvoorbeeld een reliëf te maken of een collage. Werken met teer en latex geeft ook heel verrassende effecten. Ik laat mij inspireren door verschillende dingen. Soms gebruik ik een concreet beeld, maar ik werk ook wel aan iets heel abstracts, waarbij ik wat vrij met kleuren aan de slag ga en gewoon zie wat daar uit ontstaat.” Het werk van Nel Besseling is te zien op de dagen dat het inloopcentrum geopend is.

Dit bericht werd geplaatst in Alles en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.