Kindercafé succesvol van start

Op vrijdag 13 maart was de start van het Kindercafé, een nieuw initiatief in Markt 17. Het inloopcentrum opende in de ochtend haar deuren speciaal voor ouders met jonge kinderen. Er bleek voldoende animo het initiatief en de reacties waren erg enthousiast.
kindercafeAls om tien uur de koffie net klaar, komen de eerste moeders binnen. In een half uur tijd is het inloopcentrum omgetoverd tot een huiskamer, vol rondslingerend speelgoed en lachende kinderen. Een groot aantal moeders en een vader zijn met elkaar in gesprek, alsof ze elkaar al tijden kennen. “Ik hoorde via de Bakermat dat dit ging starten en het leek me wel gezellig”, vertelt een moeder met een dochtertje van anderhalf. Onder het genot van koffie, thee en cakejes wordt gezellig gekletst, over ouderschap en alles wat daarbij hoort.
“We merkten in onze omgeving dat er onder jonge ouders veel behoefte is aan ontmoeting. En dat blijkt als je hier rondkijkt”, zegt een van de initiatiefneemsters, Nieke de Ruiter. “Markt 17 wil graag een ontmoetingsplek zijn. Je kon er altijd al ’s middags en ‘s avonds terecht. Maar om meer aan te sluiten bij ouders, zijn we nu dus ook twee keer in de maand op vrijdagochtend geopend.” Het Kindercafé in Markt 17 is elke tweede en vierde vrijdag van de maand geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Dit bericht werd geplaatst in Alles en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.