Expositie ‘Meetkundige ontmoetingen’ in Markt 17

Vanaf 15 oktober tot en met 17 december exposeert Dirk Jan Adrichem in Markt 17 met kleurtekeningen en geometrische composities.’Meetkundige Ontmoetingen’ gaf hij als titel mee aan zijn expositie. Dirk Jan komt regelmatig als bezoeker in Markt 17 en die bezoeken vormden ook de inspiratie voor het werk dat hij toont. De meeste werkstukken werden in het inloopcentrum gemaakt.

“Een ander ontmoeten via een gesprek, door samen te werken of in stilte. Daar draait het allemaal om in Markt 17. Maar je kunt het ook uitdrukken, zoals een andere bezoeker onlangs deed. Die schreef over de ruimte die hij in Markt 17 vond voor zijn diepste bron. Daaruit ontstaan dingen. In mijn geval waren dat meetkundige verkenningen”, vertelt Dirk Jan. “Daarbij onderzocht ik hoe lijnen elkaar ontmoeten en de ruimte verdelen in vlakken, driehoeken, vierkanten en vijfhoeken. Op een vel papier, soms gewoon op de achterkant van een placemat die er na het diner nog mooi uit zag. Enkele van deze placemats konden worden bevorderd tot kunstwerk. Verschillende werkstukken bevatten stemmige herfstkleuren. Soms ook ragfijne herfstdraden. Ook de poolpunt-poollijn composities in kleur en zwart-wit zijn in het inloopcentrum gemaakt. Datzelfde geldt voor de mysterieuze compositie ‘GENESIS 1’.”

De werkstukken van Dirk Jan Adrichem zijn niet te koop, maar kunnen wel in opdracht worden gemaakt.

Dit bericht werd geplaatst in Alles en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Expositie ‘Meetkundige ontmoetingen’ in Markt 17

  1. Pingback: Wageningen De Digitale Stad | Expositie ‘Meetkundige ontmoetingen’ in Markt 17

Reacties zijn gesloten.